Karakurt'a yaptığı hareketler tepki çekmişti: Arina Fedorovtseva'dan Goncharova itirafı

31.07.2024 - 08:56 | Son Güncellenme: 31.07.2024 - 09:56

Fenerbahçe Medicana'nın yıldız oyuncularından Arina Fedorovtseva yeni açıklamalarında bir dönem Ebrar Karakurt'a karşı skandal hareketleri ile gündeme gelen Nataliya Goncharova'dan bahsetti.

Karakurt'a yaptığı hareketler tepki çekmişti: Arina Fedorovtseva'dan Goncharova itirafı

Fenerbahçe Medicana'dan Arina Fedorovtseva Litsa Voleybola için yeni açıklamalarda bulundu. Fedorovtseva açıklamalarında çocukluk idolünün Nataliya Goncharova olduğunu belirtti.

"Goncharova benim için örnek bir isimdi ve hâlâ öyle"

Arina Fedorovtseva yeni açıklamalarında Nataliya Goncharova için şunları söyledi: "Dinamo Moskova'yı izleyerek büyüdüm. Doğal olarak da Goncharova benim için örnek bir isimdi ve hâlâ öyle. Sanırım onun üzerine bir imajım oluştu. Söylediğim gibi, bir voleybolcunun hem sahada hem de saha dışında nasıl görünmesi gerektiğine dair bir imajım var."

Karakurt'a yaptığı skandal hareketle tepki çekmişti

Geçtiğimiz aylarda Dinamo Moskova, Rusya Ligi yarı final serisinde Kaliningrad'a elendi. Maçta ise Dinamo Moskova'nın 34 yaşındaki kaptanı Nataliya Goncharova'nın Ebrar Karakurt'a el hareketi çekmesi tepkilerin odağı oldu. Goncharova, maç sayısı sonrası takım arkadaşlarıyla birlikte finale yükselmenin sevinen Ebrar Karakurt'a orta parmağını gösterdi. O anlar kameraya yakalandı. Öte yandan Goncharova maç sonu Ebrar'ın kayarak yaptığı sevinci de hakeme şikayet etti.

İlgini Çekebilir
Arina Fedorovtseva'dan ayrılık açıklaması!
Habere Git

Ebrar Karakurt'a yaptığı hareket cezasız kalmadı

Rusya Voleybol Federasyonu'nun Nataliya Goncharova'nın skandal hareketleri hakkındaki kararı da belli oldu. Federasyon tarafından yapılan resmi açıklamada Goncharova'nın 2025 Rusya Voleybol Şampiyonası'ndan bir maç men, karar tarihinden itibaren şartlı olarak 6 ay süreyle diskalifiye cezaları aldığı açıklandı.

Goncharova'ya şartsız yaptırım yolu

Rusya Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada Nataliya Goncharova'nın cezalı olduğu süre içinde bir suç daha işlemesi halinde şartlı yaptırımın otomatik olarak şartsız yaptırıma dönüşeceği de belirtildi. Federasyonun açıklamasında kararlar için şu ifadelere yer verildi: "Dinamo Moskova takımının oyuncusu Nataliya Goncharova'nın 14.04.2024 tarihinde Lokomotiv Kaliningrad ve Dinamo Moskova takımları arasında gerçekleşen Rusya Voleybol Şampiyonası Kadınlar Süper Ligi maçında rakip takıma yönelik saldırgan hareketlerde bulunarak sportmenliğe aykırı davranışta bulunması nedeniyle Federasyon Yönetmeliği'nin 89.1, 90.1 ve 92.1 maddeleri uyarınca

2.1. Goncharova'nın 2025 Rusya Voleybol Şampiyonası'nda bir maçtan men edilmesine,

2.2. Bu karar tarihinden itibaren Goncharova'nın şartlı olarak 6 ay süreyle diskalifiye edilmesine,

2.3. Goncharova'nın şartlı spordan men cezası süresi içinde tekrar suç işlemesi halinde yaptırımın otomatik olarak şartsız yaptırıma dönüşeceği, ayrıca ilk spordan men cezasına orijinal süreye eşit uzunlukta yeni bir spordan men cezasının ekleneceği konusunda uyarılmasına, karar verilmiş, karar oy birliğiyle kabul edilmiştir."

Senin için hazırladığımız haberler