Arınç: “Galatasaray’ın Avrupa’dan erken vedasını bekliyordum”

12.11.2020 - 13:50 | Son Güncellenme: 12.11.2020 - 13:53

Meclis Spor'da Ekrem Özülker’in konuğu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, Galatasaray’ın Avrupa’dan erken vedasını beklediğini söyledi.

Arınç: “Galatasaray’ın Avrupa’dan erken vedasını bekliyordum”

Radyospor’un yeni programı Meclis Spor’da Ekrem Özülker’in ilk konuğu, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç oldu.

Çocukluğunda futbol oynadığını söyleyen Ahmet Mücahit Arınç, “Özellikle 1980’ler ve 1990’larda, mahallede çocukluğunu dolu dolu yaşayanlar için ayrı bir noktadaydı futbol oynamak. Büyük çoğunluğumuzun yaşadığı, akşam ezanında eve gel denip ama ezan okunduktan sonra böyle gizli gizli eve girildiği dönemdi. Profesyonel olarak devam ettiremedim ama amatör olarak Ankara’da, Gençlerbirliği’nde alt yapıda oynadım. Tekvando ve güreş ile uğraştım. Şu an vakit buldukça en keyif aldığım şey, arkadaşlarımla, dostlarımla futbol oynamak.” ifadelerini kullandı.

“O an gözümde canlandı ve çok üzüldüm”

Galatasaray taraftarı olan Arınç, Aslanlar’ın Avrupa’daki erken vedasını ve Fernando Muslera’nın sakatlığını, “Maalesef Avrupa Ligi’nden erken elendik. İşin doğrusu, ben bunu bekliyordum. Çünkü kadronun hazır olmayışı, özellikle Muslera’nın zamansız sakatlığı (Ben de iyi bir Muslera hayranıyımdır.) Galatasaray’ın bu zamana kadar kalecilerden yüzü çoğunlukla gülmüştür. Taffarel, Mondragon, bugün Muslera. Ama maalesef kaval kemiğinin kırık olduğunu anladım. Çünkü hatırlarsanız Fenerbahçe’de forma giyen Engin İpekoğlu’nun da kaval kemiğinden sakatlığı olmuştu. O an gözümde canlandı ve çok üzüldüm.” şeklinde değerlendirdi.

"E-Sporun geleceği çok temiz"

Arınç, son dönemde hızlı bir şekilde yayılan e-spor ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Takımlar yavaş yavaş e-spor takımlarını kurdular ama bunun bir federasyon çatısı altında, Gençlik ve Spor Bakanlığımız’ın da desteği ile artık ayrı bir noktada, çocuklarımızın kanalize olacağı bir alan olabilir. E-spor da dijitalleşmenin getirdiği ve bize gösterdiği bir alan; biz zamanında yakalar, bu trende tutunur ve doğru bir nokta alırsak, biz de çok başarılı olacağız. Bunun bilinirliğini ve altyapısının arttırılması için, sizin gibi bu mecraların, iletişim platformlarının insanları bilgilendirmesi, bizim de yetki anlamında üzerimize düşen şeyler varsa, onları yerine getirmemiz ve dediğim gibi, çok yetenekli çocuklarımız var; bunları takımlara veya kendi ekipleri içerisinde ufak turnuvalar düzenlenebilir. Yapacağınız bu ufak turnuvalar, sizi bir üst lige, bir üst seviyeye çıkaracaktır zaten. O yüzden e-spor bu anlamda denetim noktası, fair play anlamı, ikbal ve geleceği açılarından çok temiz."

Senin için hazırladığımız haberler