"Arıza belli tamir gerek!"

13.10.2017 - 19:37 | Son Güncellenme: 13.10.2017 - 19:37

"Arıza belli tamir gerek!"

Uğur Meleke, Gençlerbirliği-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Maç önü değerlendirmesi

Beşiktaş’ın maça Adriano, Quaresma ve Babel’siz çıkması doğru mu?

96 saat içinde önce Ankara, sonra Monaco deplasmanında olacaksınız; özellikle de Monaco deplasmanında bir beraberlik belki de tur bileti anlamına gelecek. Senenin en kritik maçlarından biri bu. 33-34 yaşına gelmiş Adriano’lar Quaresma’lar da doğrusu bu maçları bekliyorlar maksimumlarını vermek için. Geçen sezon lig 1 golle tamamlayan Quaresma’nın Şampiyonlar Ligi grubunu 2 gol-3 asistle bitirmesi tesadüf değil. Rotasyon kararı bence doğru.

Peki bu kadro Gençlerbirliği deplasmanı için yeterli mi?

Zaten Negredo’nun muhakkak oynaması lazımdı, bence her forma giydiği maçta gerekeni yapıyor, çok istekli ve hatta formda. Siz bakmayın internet gençliğinin gol atamıyor diye Negredo ile alay etmesine. Gol dışında hemen her şeyi yapıyor, Karabük önünde Talisca’ya iki “al da at” pası verdi, gol olmadı. Porto deplasmanında ve Fenerbahçe önünde Babel’e asistleri yaptı. Trabzon maçında kendi yarattığı üst direkle biten pozisyonu var. Negredo’nun oynaması için illa ön tarafta birileri kenarda oturacak. Adriano’nun da alternatifinin Gökhan olduğuna bakarsak, bu kadronun önceki kadrolardan çok bir eksiği yok zaten

Gençlerbirliği’nde Skuletic yerine Muriqi’nin tercih edilmesi doğru mu?

Ankara ekibi son bir buçuk yılda olağanüstü güç kaybetti ve gidenlerin yerini dolduramadı. Skuletic çok çalışkan bir oyuncu ama son vuruş kalitesi çok düşük. Muriqi’nin fizik avantajıyla Tosiç’i zorlamayı hedeflemiş Mesut Hoca. İşleri gerçekten zor. 

İlk yarı değerlendirmesi

Beşiktaş alışılmış temposunun çok dışında, sorun ne?

Beşiktaş yüzde 67 topa sahip olmuş ama ilk şutunu 23’te, ilk kornerini 35’te atmış. Oysa G.Birliği çok daha az topa sahip olup 6 şut, 3 korner istatistiği yakalamış. Beşiktaş topu geveliyor, özellikle üçüncü bölgeye verimli geçiş sağlanamıyor. Cenk-Negredo çift santrafor olur, bence orada sorun yok. Ama Talisca çizgiyi sevmiyor, orta saha-hücum pas bağlantısına katkısı azalıyor. Gökhan’la Caner’in de ilk 45 itibariyle bu pas bağlantısına katkıları zayıf kaldı.

Gidişat, oyuncu değişikliğiyle mi çözülür?

İlerideki üçlüden, Cenk-Negredo-Talisca’dan birinin çıkıp bir gerçek çizgi oyuncusunun girmesi çare olabilir gibi duruyor. Talisca yerine Quaresma olabilir; ya da Şenol Güneş bu üçlüden hangisini Monaco maçında başlatmayacaksa o sahada 90 dakika kalabilir. Orta saha-hücum bağlantısı arızalı. Tamir gerek.

Gençlerbirliği neyi doğru yaptı, önde olmayı hak etti mi?

Kesinlikle. Çok çabuk hücuma çıkıyorlar. 14’te Oğuzhan’dan kaptıkları topla çıkışları ders gibi. Uğur, Oğuzhan’a 50 metrede nal toplattı. Fiziksel olarak çok iyi durumda gözükmüyor Oğuzhan. (Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler