Arjantin, Dünya Kupasını zora soktu

06.10.2017 - 09:44 | Son Güncellenme: 06.10.2017 - 09:44

 2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde konuk etti̇ği̇ Peru ile 0-0 berabere kalan Arjantin, 1970 yılından sonra ilk kez şampiyonaya katılma şansını zora soktu.

Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'nın Güney Amerika Elemeleri'nin 17. haftasında 5 karşılaşma oynandı.

Başkent Buenos Aires'teki Bombonera Stadı'nda Peru'yu ağırlayan Arjantin, mücadeleden golsüz berabere ayrılarak Dünya Kupası vizesi şansını son maça bıraktı.

İlk 4 takımın doğrudan, beşincinin ise play-off turunu geçerek Dünya Kupası'na katılacağı eleme grubunda Arjantin, bu sonucun ardından 25 puanla 6'ncı sıraya geriledi.

Elemelerin son hafta mücadelesinde gruptan elenmesi kesinleşen Ekvador'un konuğu olacak Arjantin'e, bu maçta elde edeceği olası bir galibiyetle play-off turunu garantileyecek. Grupta Arjantin'in üstünde yer alan Peru ile Kolombiya arasında son hafta oynanacak mücadeleden çıkacak sonuç da Arjantin'in Dünya Kupası vizesini elde etme olasılığını önemli oranda etkileyecek.

Son olarak 1970'de Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'na katılamayan Arjantin, elemeleri geçememesi halinde 48 yıl aranın ardından gelecek yılki şampiyonada yer alamayacak.

Senin için hazırladığımız haberler