Dünya Kupası'nda Arjantin-Hırvatistan maçını Daniele Orsato yönetecek

Orhan Gülek
11.12.2022 - 21:37 | Son Güncellenme: 11.12.2022 - 21:49

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Arjantin ile Hırvatistan arasında oynanacak yarı final karşılaşmasını İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek. İşte detaylar

Dünya Kupası'nda Arjantin-Hırvatistan maçını Daniele Orsato yönetecek

AJANSSPOR - HABER

2022 Dünya Kupası Yarı Final maçında Arjantin ile Hırvatistan'ın karşı karşıya geleceği müsabakanın hakemi belli oldu. FIFA'dan yapılan açıklamada mücadelede İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Orsato'nun görev alacağı açıklandı.

Arjantin - Meksika maçını da yönetmişti

47 yaşındaki İtalyan hakem 2022 Dünya Kupası'nın açılış maçı olan Katar - Ekvador müsabakası ile birlikte Arjantin ile Meksika arasındaki grup mücadelesinde de düdük çalmıştı.

4. hakem BAE'den

Orsato'nun yardımcılıklarını aynı ülkeden Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Birleşik Arap Emirlikleri'nden Mohammed Abdullah olacak.

İlgini Çekebilir
Portekiz elendi Türk işine bağladı!
Habere Git

Öte yandan Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'ndaki yarı final karşılaşmasındaki bir diğer maç, Fas-Fransa arasında oynanacak ve final belirlenecek.

Arjantin, Hollanda'yı elemişti

Arjantin çeyrek finalde büyük heyecana sahne olan maçta Hollanda'yı penaltı atışları sonucunda mağlup edip yarı finale adını yazdıran taraf olmuştu.

Hırvatistan, Sambacıları penaltılarda devirdi

Hırvatistan ise çeyrek finalde kupanın favorilerinden Brezilya'yı kaleci Livakovic'in üstün performansı sonrası penaltılarla eleyip kupanın dışına itmişti.

Portekizlilerin Arjantin hakemi isyanı

Öte yandan şu sıralar Dünya Kupası'nda hakem isyanı var. Öyle ki 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Portekiz'i 1-0 mağlup eden Fas, yarı finale yükselmişti. Maçın ardından hakemi suçlayan Portekiz'in tecrübeli futbolcusu Pepe, "Arjantinli bir hakemin maçı yönetmesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Pepe: "Kupayı Arjantin'e verebilirler"

39 yaşındaki defans oyuncusu Pepe, "Bu kabul edilemez. Portekiz maçını Arjantinli bir hakem yönetti. Her zaman oyunda hakimdik. Beklemediğimiz bir anda gol yedik ama şunu söylemeliyim. Dün yaşananlardan (Arjantin-Hollanda maçı) sonra, bugün Arjantinli bir hakemin bizim maçı yönetmesi kabul edilemez. Bugün gördüklerimden sonra, kupayı Arjantin'e verebilirler" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler