Arjantin Milli Takımı öğrenci yurdunda kalıyor!

Kerem Ergün
18.11.2022 - 11:37 | Son Güncellenme: 18.11.2022 - 12:21

2022 FIFA Dünya Kupası 20 Kasım Pazar günü resmen başlayacak. Messi'nin ülkesi Arjantin'in turnuva boyunca öğrenci yurdunda konaklayacağı öğrenildi. Detaylar...

Arjantin Milli Takımı öğrenci yurdunda kalıyor!

2022 FIFA Dünya Kupası 21 Kasım Pazar günü saat 19.00'de oynanacak olan Katar - Ekvador maçıyla resmen başlayacak. Zorlu turnuvanın başlamasına 3 gün kala Lionel Messi'nin kadrosunda yer aldığı Arjantin Milli Takımı'ndan ilginç bir haber geldi.

Otel yerine öğrenci yurdunda kalacaklar

Arjantin Milli Takımı, dün erken saatlerde takımın konaklayacağı şehir olan Katar'ın başkenti Doha'ya vardı. Herkes takımın 5 yıldızlı bir otelde kalmasını bekliyordu ancak kafile Katar Üniversitesi'nin öğrenci yurduna doğru hareket etti. Bu karar futbolseverlerler tarafından ilginç bir karar olarak nitelendirildi.

Daha fazla barbekü için öğrenci yurdu

Arjantin'in bu kararı almasının sebebinin oyuncuların kendilerini daha özgür hissetmelerini sağlanması ve daha çok barbekü partisi yapılmasının sağlanması olduğu öğrenildi. İngiliz The Sun gazetesine konuşan bir Arjantin Futbol Federasyonu konuyla alakalı şunları söyledi: "Barbekü partileri hem oyuncular hem de tüm Arjantinliler için çok önemli. Bu kültürümüzün bir parçası. Futbolcularımızın Katar'da kendilerini evlerinde hissetmelerini ve daha çok futbola odaklanabilmelerini istiyoruz."

İlgini Çekebilir
Ronaldo'dan flaş Messi sözleri: ''Kariyerimi noktalarım''
Habere Git

90 odalı öğrenci yurdu

Arjantin Milli Takımı'nın öğrenci yurdunda konaklayacağı Katar Üniversitesi, ülkenin en iyi üniversitelerinden biri olarak kabul ediliyor. Öğrenci yurdunun bir yüzme havuzu ve spor salonunun olduğu ve yakında 10.000 kişilik bir stadyuma ev sahipliği yapacağı öğrenildi. Konaklama biriminin ayrıca 90 tane odasının olduğu ve Arjantin Milli Takımı'nın ihtiyaç duyabileceği her şeye sahip olduğu bilgisine de ulaşıldı.

Messi'nin son Dünya Kupası olacak

2022 FIFA Dünya Kupası, dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi'nin katılacağı son Dünya Kupası olacak. Arjantinli yıldız, turnuvadan önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Dünya Kupası'nda her şey olabilir. Büyük adaylardan biri miyiz? Bence tarihimizden kaynaklı bir adaylığımız var fakat favorilerden biri değiliz. Bizden daha iyi takımlar var. Bu Dünya Kupası ayrıca benim için son Dünya Kupası olacak."

Messi tek başına kalacak

Öğrenci yurdunda konaklayacak Arjantin Milli Takımı'nda oyuncuların kalacağı odalar da belli oldu. Lionel Messi'nin tek kişilik bir odada kalacağı öğrenildi. 35 yaşındaki yıldız oyuncunun odasının yanındaki odada ise Atletico Madrid forması giyen Rodrigo de Paul ile Benfica forması giyen Nicolas Otamendi kalacak.

İlgini Çekebilir
Messi tek başına kalacak!
Habere Git

5 gollü prova

Arjantin Milli Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası öncesindeki son hazırlık maçını 16 Kasım Çarşamba günü Birleşik Arap Emirlikleri ile oynadı. Karşılaşma Arjantin'in 5-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Tangocular lakaplı takımın gollerini Julian Alvarez, Lionel Messi, Joaquin Correira ve Angel Di Maria (2 gol) attı.

Arjantin'in Dünya Kupası'ndaki grubu ve fisktürü

Arjantin, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda C Grubu'nda mücadele edecek. Tangocular, grupta Suudi Arabistan, Meksika ve Polonya ile mücadele edecek.

Arjantin'in fikstürü:

  • 22 Kasım Salı, saat: 13.00, Arjantin - Suudi Arabistan
  • 26 Kasım Cumartesi, saat: 22.00, Arjantin - Meksika
  • 30 Kasım Çarşamba, saat: 22.00, Polonya - Arjantin

Arjantin'in Dünya Kupası kadrosu

Arjantin Milli Takımı'nın teknik direktörü Lionel Scaloni tarafından belirlenen Dünya Kupası kadrosu ise şöyle:

  • Kaleciler: Emiliano Martinez, Rulli, Armani
  • Defans: Romero, Lisandro Martinez, Pezzella, Otamendi, Acuna, Tagliafico, Foyth, Molina, Montiel
  • Orta Saha: Rodriguez, Paredes, De Paul, Enzo Fernandez, Mac Allister, Palicios, Almada, Papu Gomez, Angel Correa, Di Maria
  • Forvet: Lionel Messi, Dybala, Lautaro Martinez, Julian Alvarez
İlgini Çekebilir
Arjantin Dünya Kupası öncesi hava attı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler