Arjantin'de Dünya Kupası finali öncesi Messi şoku!

Feride Kara
15.12.2022 - 22:57 | Son Güncellenme: 15.12.2022 - 23:38

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası finalinde Pazar günü Fransa ile karşılaşacak olan Arjantin'de Messi bugün yapılan antrenmana sol arka adalesindeki ağrı nedeniyle katılmadı

Arjantin'de Dünya Kupası finali öncesi Messi şoku!

AJANSSPOR HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası finalinde Fransa ile karşılaşacak Arjantin Messi'nin sakatlığı ile sarsıldı. 

Antrenmanda yer almadı

Foot Mercato'nun haberine göre Hırvatistan ile oynanan yarı final maçından sonra sol arka adalesinde ağrı hisseden Lionel Messi bugün yapılan antrenmanda yer almadı. Ünlü oyuncunun final maçında oynayıp oynayamayacağı konusunda bir bilgi verilmedi. 

Kariyerinin son Dünya Kupası maçı

2014'ün ardından bir kez daha Arjantin ile Dünya Kupası'nda finale kalan Lionel Messi Fransa ile yapılacak olan final karşılaşmasının kariyerindeki son Dünya Kupası maçı olacağını söyledi. Messi ""Finale kaldığımız için çok mutluyum. Dünya Kupası'ndaki son maçıma final karşılaşmasında çıkacağım için çok mutluyum. Bu Dünya Kupası'nda yaşadığım her şey heyecan vericiydi." dedi. 

Bu şekilde bitirmek en iyisi

Messi "Kesinlikle, benim Dünya Kupası'ndaki son maçım olacak. Bir sonraki Dünya Kupası'na birkaç yıl var ve orada olacağımı sanmıyorum. Bu şekilde bitirmek en iyisi" ifadelerini kullandı. 

Batistuta'yı geçti

Dünya Kupası'nda 5 gol atan Lionel Messi turnuvadaki gol sayısını 11'e çıkarmış ve Batistuta'nın 10 gollük rekorunu kırmıştı. Messi Arjantin'in Dünya Kupasında en çok gol atan ismi oldu. 

Matthaus'u egale etti

Rekorlarına bir yenisini ekleyen Lionel Messi, Dünya Kupası'nda Hırvatistan ile Arjantin arasında oynanan yarı final maçında 25. Dünya Kupası maçına çıktı. Messi, Alman futbolcu Lothar Matthaus'a ait olan rekoru egale etmiş oldu.

 

Dünya Kupası finali ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Fransa ile Arjantin'i karşı karşıya getirecek Dünya Kupası final maçı 18 Aralık Pazar günü yapılacak ve saat 18.00'de başlayacak. TRT 1'den naklen yayınlanacak. 

Finali Szymon Marciniak yönetecek

2022 FIFA Dünya Kupası’nda Arjantin ile Fransa arasında oynanacak final karşılaşmasını Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek. Marciniak'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Pawel Sokolnicki ve Tomasz Listkiewicz üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise ABD'den İsmail Elfath olacak.

O bir numara! O bir kahraman

Arjantin Milli Takım kalecisi Emiliano Martinez Messi için konuşurken "Messi, bir kahraman olarak ülkesini temsil ediyor. Hatta Arjantinliler, Messi'ye ülke başkanından daha fazla saygı duyuyor. Messi istesin Arjantin halkı 24 saat evden çıkmaz. O bir numara. O bir kahraman. O bir ilham kaynağı." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler