Arjantin’den flaş Copa America kararı!

23.04.2021 - 17:01 | Son Güncellenme: 23.04.2021 - 17:07

Copa America’nın ev sahibi ülkelerinden Arjantin, korona virüs nedeniyle bu yaz düzenlenecek turnuvanın organizasyonundan çekildi. Copa America nerede düzenlenecek? İşte detaylar…

Arjantin’den flaş Copa America kararı!

AJANSSPOR-HABER

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgını futbolu da etkilemeye devam ediyor. Tıpkı Avrupa Şampiyonası gibi geçtiğimiz yıl düzenlenemeyen ve bu yaza ertelenen Copa America için Arjantin’den flaş bir açıklama geldi. 

Kolombiya yalnız kaldı

Tangocular, ülkesindeki vaka artışlarını gerekçe göstererek ev sahipliğinden çekilme kararı aldı. ESPN’in haberine göre, kararın resmiyet kazanması sonunda turnuvaya yalnızca Kolombiya'nın ev sahipliği yapması bekleniyor.

Katar ve Avustralya gelmeyecek

Güney Amerika’nın milli takımlar düzeyindeki en büyük organizasyonuna özel davetle katılmaya hazırlanan Katar ve Avustralya da pandemi nedeniyle şampiyonada oynamaktan vazgeçmişti. 

Copa America'da gruplar

Haziran ayında başlayacak Copa America’da maçlar iki grupta oynanacak. Kuzey Grubu’nda Brezilya, Ekvador, Kolombiya, Peru ve Venezuela, Güney Grubu'nda ise Arjantin, Bolivya, Paraguay, Şili ve Uruguay mücadele edecek.

Senin için hazırladığımız haberler