Arjantin'in kalecisi Martinez'den Fransa maçı öncesi Mbappe'ye cevap

Orhan Gülek
17.12.2022 - 23:29 | Son Güncellenme: 17.12.2022 - 23:48

2022 FIFA Dünya Kupası'nın finalinde Fransa ile karşılaşacak olan Arjantin'de kaleci Emiliano Martinez, Mbappe ve takımın son durumu hakkında konuştu.

Arjantin'in kalecisi Martinez'den Fransa maçı öncesi Mbappe'ye cevap

AJANSSPOR - HABER

2022 FIFA Dünya Kupası'nda final için beklenen tarih geldi çattı. Hırvatistan'ı 3-0 mağlup eden Arjantin'in rakibi Fas'ı 2-0'la geçen son şampiyon Fransa olmuştu. Messi ile Mbappe'nin de düellosuna sahne olacak Arjantin - Fransa Dünya Kupası finali öncesi Tangocuların başarılı kalecisi Emiliano Martinez, gündem olacak açıklamalarda bulundu.

Martinez, Mbappe'yi cahillikle suçladı

Final öncesi açıklamalarda bulunan Arjantin kalecisi Martinez, Fransızlar'ın yıldızı Mbappe'yi cahillikle suçladı.

"Futbol hakkında yeterince bilgisi yok"

Martinez, Mbappe'nin "Güney Amerika futbolu Avrupa'nın gerisinde" sözlerine tepki göstererek, "Cahilce konuşuyor. Futbol hakkında yeterince bilgisi yok. Güney Amerika'da hiç oynamadı. Bu deneyime sahip olmadığınızda, bunun hakkında konuşmamak daha iyi olabilir. Ama önemli değil. Biz harika bir takımız ve bu şekilde tanınırız. Yarın da herkes bir kez  daha tanıyacak" dedi.

İlgini Çekebilir
Fransa'da Olivier Giroud şoku!
Habere Git

4 yıl önce tribündeydi

Mbappe hakkında sözleriyle final öncesi gündem olan Arjantin’in file bekçisi Emiliano Martinez’in şaşırtıcı hikayesi ise futbolseverler tarafından merak uyandırıyor. 4 yıl önce tribünde olan Arjantinli file bekçisi Martinez, şimdi Dünya Kupası finalinde sahaya çıkacak.

4.Lig’den Dünya Kupası finaline

Martinez’in 4.Lig’den Dünya Kupası finaline uzanan hayat hikayesi futbolseverleri şaşırtmış durumda. Profesyonel kariyerine 2012 yılında İngiltere 4. lig temsilcisi Oxford City ile başlayan 30 yaşındaki file bekçisi, Arjantin Milli Takımı’yla Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası finalinde Fransa karşısında sahaya çıkacak

Martinez’in Arjantin’in başarısında rolü yüksek 

2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin-Hollanda mücadeleside penaltılara giden maçta kalesinde devleşen Martinez, Tangocuların yarı final başarısında başrol oynamıştı. 

İlgini Çekebilir
Arjantin'de final öncesi Messi şoku!
Habere Git

Martinez: "Ben çok, çok fakir bir aileden geliyorum"

Çocukluğunda zor günler yaşadığını söyleyen Martinez o günleri şöyle özetliyor:

"Babamı bazen akşamları ağlarken görüyordum. Çünkü faturaları ödeyemiyordu. Bir gün akşam yemeğini sadece ben ve kardeşim yemiştik. Babam ve annem yememişti. Çünkü yiyecek bir şeyimiz yoktu. Independiente'de oynarken Buenos Aires'te yaşıyordum ve ailemi ayda 2 defa görebiliyordum. Yaşadıkları yer alan Mar de Plata'dan sadece 2 defa gelebilecek kadar yol paraları vardı. Arsenal bana teklif yaptığında 17 yaşındaydım ve cesur davrandım. Ailem için bu teklife evet dedim. Ben çok, çok fakir bir aileden geliyorum. Onların benim kazandığımı görmeleri bizim için çok özel bir şey."

"Fransa'nın favori gösterilmesi hoşumuza gidiyor"

Dünya Kupası final maçı öncesi basın mensupları ile bir araya gelen Emiliano Martinez, "Olmak istediğimiz yerdeyiz, finaldeyiz. En büyük avantajımız, tarihin en iyi oyuncusunun bizde olması. Kendi oyunumuzu oynayıp Fransa'ya zorluk çıkaracağız.Fransa'nın favori olduğunu duymak hoşumuza gidiyor. Kendimizi kimseden aşağı görmüyoruz.” dedi.

Martinez, ara transfer döneminin gözde isimlerinden biri olacak 

1,95 boyundaki Martinez, Dünya Kupası’nda gösterdiği başarılı performansla birlikte şimdiden dünya devlerinin transfer listesine adını yazdırdı. Aston Villa’da forma giyen başarılı eldivenin sözleşmesi ise 2027 yılında sona erecek. 

Senin için hazırladığımız haberler