Beşiktaş’ta Parlayan Cyle Larin, Club Brugge’de Kulübeye Mahkûm Oldu

Orhan Gülek
07.10.2022 - 00:53 | Son Güncellenme: 07.10.2022 - 12:06

Beşiktaş ile yollarını ayıran Cyle Larin, Club Brugge’da yokları oynuyor. Takımı Avrupa’da tarih yazarken “Arka Direk Larin” ise kulübeye mahkûm oldu.

Beşiktaş’ta Parlayan Cyle Larin, Club Brugge’de Kulübeye Mahkûm Oldu

AJANSSPOR - DETAY HABER

Beşiktaş’ın kontrat yenileme teklifini reddeden Cyle Larin, piyasasını yükseltmek için gittiği Belçika temsilcisi Club Brugge’da kulübeye hapsoldu. Takımı,  bu sezon tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde 3’te 3 ile yaparken, Larin, bu başarıyı dışarıdan izledi. Brugge, Atletico Madrid, Porto ve Bayer Leverkusen’in olduğu Şampiyonlar Ligi B grubunda 9 puanla lider konumda. 

Larin 1 kez ilk 11 ve 1 gol!

Sezon başında Beşiktaş’tan bedelsiz olarak Club Brugge’a giden Kanadalı forvet Cyle Larin hayal kırıklığı yarattı. Tüm kulvarlarda 8 maçta boy gösteren 27 yaşındaki oyuncu, bu maçların sadece 1’inde ilk 11’de yer aldı. Toplamda 182 dakika sahada kalabilen Larin, sadece 1 gol atabildi.

Beşiktaş’tan dünyaları istemişti

Sözleşme uzatma  görüşmelerinde Beşiktaş’tan 2.5 milyon Euro (güncel kurla 45.4 milyon TL) isteyen Larin, anlaşamamıştı. Beşiktaş’ın verdiği 1.7 milyon Euro’yu (30.7 milyon TL) az bulan Kanadalı, buna karşın Brugge ile 800 bin Euro’ya (14.5 milyon TL) el sıkıştı. Bu şaşırtıcı kontratı Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterip parlamak için yaptığı düşünüldü. 

İlgini Çekebilir
Cyle Larin ilk maçında penaltı kaçırdı!
Habere Git

Şampiyonlar Ligi’nde piyasa düşü kurdu

Larin, geçen sezon başında da Beşiktaş’ın kontrat uzatma teklifini kabul etmemişti. Siyah beyazlılarla Şampiyonlar Ligi’nde sükse yapacağını umarak, görüşmeleri sezon sonuna bırakmıştı. Ama Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde sıfır çekerken Larin de sadece 1 gol atabilmişti.

Formayı Ferran Jutgla’a kaptırdı

Cyle Larin’den beklediğini alamayan Club Brugge, çareyi Ferran Jutgla’da buldu. Sezon başında Barcelona’dan transfer edilen 23 yaşındaki İspanyol golcü, bu sezon Brugge formasını giydiği 14 maçta 8 gol atarken 5 de asist yaparak takıma büyük bir skor katkısı verdi. Genç matador, Devler Ligi’nde ise 3 maç sonunda 2 gol ve 2 asist ile yıldızlaştı.

Ligde zirveden 5 puan uzaktalar

Belçika Jupiler Pro Lig’de son 7 sezonun 5’inde şampiyonluk apoletini takan Club Brugge, her zamanki gibi, kupa parolasıyla çıktıları sezonda zirve takibini sürdürüyor. Ligde çıktığı 10 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan ekip,  27 puanlı lider Antwerp’in 5 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor.

Beşiktaş’ı Avrupa’dan eledi

Club Brugge, yakın tarihte ilk olarak 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda temsilcimiz Beşiktaş ile karşılaşmıştı. Liverpool’u eleyip son 16’ya yükselerek büyük sükse yapan Beşiktaş, o dönem Michelle Preudhomme’un çalıştırdığı Belçika ekibine 2-1 ve 3-1'lik skorlarla boyun eğerek, Avrupa Ligi’ne veda etmişti.

Galatasaray ile yenişemedi

Son olarak ise bir diğer temsilcimiz Galatasaray ile Club Brugge 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi A grubunda karşı karşıya gelmişti. Grupta oynanan iki maç ise 1-1 ve 0-0'la sonuçlanmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler