Arnavut hakem cinsiyetçi yorumların ardından Instagram hesabını kapattı

20.09.2024 - 12:51 | Son Güncellenme: 20.09.2024 - 13:03

Arnavut hakem Emanuela Rusta, Instagram'da yaptığı paylaşımlarına gelen rahatsız edici yorumların ardından hesabını kapattı. İşte detaylar...

Arnavut hakem cinsiyetçi yorumların ardından Instagram hesabını kapattı

AJANSSPOR - HABER

Arnavutluk'ta görev aldığı maçlarda dikkat çeken Emanuela Rusta, Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Sporting Lizbon ile Real Madrid arasında oynanacak maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

"Hakemlik bir cinsiyet meselesi değil, yetkinlik meselesidir"

Emanuela Rusta, AFP için yaptığı açıklamalarında Instagram üzerinden aldığı rahatsız edici, cinsiyetçi yorumlar hakkında "Diğer şeylerden çok profesyonelliğime odaklanmalılar. Kabul edilmek için çok mücadele etmelisiniz. Cam tavanı paramparça etmelisiniz. Hakemlik bir cinsiyet meselesi değil, yetkinlik meselesidir. İyi kararlar verebilmek için oyunun kurallarını çok iyi bilmeniz, aynı zamanda fiziksel olarak formda olmanız ve konsantrasyon yeteneğinizin yüksek olması gerekir." ifadelerini kullandı.

Emmanuela Rusta kimdir?

30 yaşındaki hakem Emmanuela Rusta, Arnavutluk doğumlu. Rusta, Arnavutluk'ta bir erkekler SuperLiga maçını yöneten ilk kadın olmasının ardından Avrupa futbolunda da sahne aldı.

İlgini Çekebilir
Dortmund yıldızının kız arkadaşı destek paylaşımı yaptı: Hatasını fark edince hemen sildi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler