Arnavutluk'u geçmemiz için...

20.06.2016 - 00:02 | Son Güncellenme: 20.06.2016 - 00:24

A Milli Takımımızın en iyi üçüncüler arasına girmek için beraberlik beklediği Romanya-Arnavutluk maçında istediği sonuç gelmeyince ortaya yeni bir senaryo çıktı..

AJANSSPOR - A Milli Takımımızın en iyi üçüncüler arasına girmek için beraberlik beklediği Romanya-Arnavutluk maçından istediği sonuç gelmedi ancak ihtimale yeni bir boyut geldi.

Çek Cumhuriyeti'nin yenmesi halinde, Romanya-Arnavutluk maçından gelecek beraberlikle bu gurubun 3.'sünü geride bırakacak olan Türkiye, Arnavutluk'un 3. olmasıyla hedefini değiştirmek zorunda kaldı.

Türkiye'nin, Romanya'yı 1-0 yenerek grubunu 3 puan ve -2 averajla 3. sırada tamamlayan Arnavutluk'u geride bırakması için Çekleri en az 2 farkla yenmesi gerekecek.

Şu anda -4 averaja sahip olan Türkiye, rakibini 2-0, 3-1 vb sonuçlara yenmesi halinde averajını -2'ye çekecek ve grubu 1 gol atarak bitiren Arnavutluk'tan daha çok attığı için rakibini geride bırakmış olacak.

Öte yandan E Grubu'nda ise 1 puanlı İsveç'in Belçika karşısında galibiyet alamaması ve yine 1 puana sahip olan İrlanda'nın da İtalya'yı yenememesi durumunda bu grubun üçüncüsü grubunu azami 2 puanla bitirecek.

Bu iki senaryonun gerçekleşmesi durumunda, Çek Cumhuriyeti'ni iki farkla mağlup eden Türkiye en iyi 3.'ler arasına girerek adını son 16'ya yazdıracak. 

Senin için hazırladığımız haberler