Arsenal "Çakır" keyif!

20.10.2015 - 23:40 | Son Güncellenme: 21.10.2015 - 00:37

Şampiyonlar Ligi'ne çok kötü başlayan Arsenal, Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta sezona süper bir başlangıç yapan, ligde ve Avrupa'da oynadığı 11 maçı kazanan Bayern Münih'i devirdi..

Arsenal: 2 - Bayern Münih: 0

Stat: Emirates  

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Arsenal: Cech; Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Monreal, Cazorla, Coquelin, Ramsey  (Dk. 57 Alex Chamberlain), Ozil, Sanchez (Dk. 83 Gibs) Walcott (Dk 74 Giroud)

Bayern Münih: Neuer, Lahm, Boateng, Alonso (Dk. 71 Kimmich), Alaba, Bernat, Thiago Alcantara, Vidal (Dk. 71 Rafinha), Müller, Costa, Lewandowski

Goller: Dk. 77 Giroud, Dk. 90 4 Mesut

 

AJANSSPOR- Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda ilk iki maçında kaybederek büyük hayal kırıklığı yaratan Arsenal, 6 puanla lider olan ve ligde de oynadığı 9 maçını kazanan Bayern Münih'i konuk ederken, karşılaşmada Cüneyt Çakır düdük çaldı.

Oldukça hızlı başlayan maçta ilk 10 dakika içinde kaleciler Neuer ve Cech kritik kurtarışlar yaptı. Daha sonraki dakikalarda Bayern Münih oyun üstünlüğünü ele aldı, Arsenal ise hızlı ataklarla önemli pozisyonlar yakaladı ama Neur’i geçmeyi başaramadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Bayern Münih, oyun üstünlüğünün yanına pozisyon üstünlüğünü de ekledi ancak golü bulan Arsenal oldu. 77. Dakikada sağdan ceza sahasına ortalanan serbest vuruşta Neur boşa çıkınca Giroud kafayla Arsenal’i öne geçirdi.
Maçın uzatma dakikalarında Mesut Özil skoru belirledi. 90 4. dakikada sağ kanattan gelişen Arsenal atağında Bellerin'in ceza alanına çıkardığı topa bomboş durumdaki Mesut Özil vurdu. Kaleci Neuer, gol çizgisini geçtikten sonra topu çeldi. Hakem Cüneyt Çakır, ilave yardımcı hakem Barış Şimşek'in uyarısı sonrası santra noktasını gösterdi ve Arsenal 2-0 kazandı.

Bu galibiyetle Arsenal 3 puana yükselirken, Bayern Münih 6 puanda kalmasına rağmen averajla liderliğini devam ettirdi.

 

>> Dinamo Zagreb [0 – 1] Olympiakos
79’ [0 – 1] Ideye

Grubun diğer maçında ise 3’er puanlı Dinamo Zagreb ile Olympiakos karşı karşıya geldi.

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmayı Ideye ile bulduğu golle 1-0 kazanan Olympiakos, puanını 6 yaparak grupta oldukça avantajlı duruma geldi.

Gelecek hafta bu maçların rövanşları oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler