Arsenal, Mikel Arteta'nın sözleşmesini uzattı!

12.09.2024 - 14:36 | Son Güncellenme: 12.09.2024 - 15:19

İngiltere Premier Ligi takımlarından Arsenal, 42 yaşındaki İspanyol teknik direktör Mikel Arteta'nın sözleşmesini uzattığını açıkladı. İşte detaylar...

Arsenal, Mikel Arteta'nın sözleşmesini uzattı!

AJANSSPOR HABER

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal, Aralık 2019'de teknik direktörlük görevine getirdiği Mikel Arteta'nın sözleşmesini yenilediğini duyurdu.

Arteta ile uzun vadeli sözleşme imzalandı

İngiliz kulübünden yapılan açıklamada, "Mikel Arteta'nın kulübümüzle yeni bir uzun vadeli sözleşme imzaladığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Geçen sezon rekorlar kırdı

Arteta, geçen sezon Premier Lig'de Arsenal ile en çok galibiyet (28), en çok Premier Lig golü (91) ve kulübün tarihindeki en yüksek genel galibiyet oranı yakaladı ve bu alanda (%67,3) rekor kırdı.

7 kez 'Premier Lig Ayın Menajeri' ödülünü aldı

Mikel Arteta, 'Premier Lig Ayın Menajeri' ödülüne yedi kez aday gösterildi ve bu ödülü Şubat 2024'te kariyerinde yedinci kez kazandı.

Edu: "Herkes için çok olumlu ve gurur verici bir an"

İmza sonrası bir açıklama yapan Arsenal Sportif Direktörü Edu, "Mikel'in yeni bir uzun vadeli sözleşme imzalamasından gerçekten mutluyuz. Kulüpteki herkes için çok olumlu ve gurur verici bir an ve hepimizin çalıştığı şeyin önemli bir parçası" dedi.

"Bundan sonra ne olacağını dört gözle bekliyorum"

Mikel Arteta ise, "Son derece gururluyum, çok heyecanlıyım ve bundan sonra ne olacağını dört gözle bekliyorum. Kulüpteki herkesle olduğum yerde olmaktan ve ilişkilerimden gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Arsenal performansı

Arsenal kariyerinde 234 karşılaşmaya çıkan İspanyol teknik adam, 142 galibiyet, 35 beraberlik ve 57 mağlubiyetle 461 puan topladı ve maç başına da 1.97 puan ortalaması yakaladı. Arteta,

3 kupa kazandı

İngiliz kulübü ile 2 İngiltere Süper Kupası ve 1 İngiltere Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler