Arsenal’den Mesut Özil için ayrılık mesajı

07.01.2021 - 14:20 | Son Güncellenme: 07.01.2021 - 14:23

Son dakika haberleri... Fenerbahçe'yle anlaşma sağladığı gündeme gelen Mesut Özil hakkında Arsenal Menajeri Mikel Arteta transfer açıklaması yaptı. İşte detaylar...

Arsenal’den Mesut Özil için ayrılık mesajı

AJANSSPOR- HABER

Fenerbahçe’nin Mesut Özil transferinde sıcak gelişmeler yaşanırken Arsenal Menajeri Mikel Arteta’dan açıklama geldi.

"Bu ay içinde..."

Deneyimli çalıştırıcı Mesut Özil’in İngiliz ekibindeki geleceği ile ilgili olarak ayrılık sinyali verdi. Arteta, “Bu ay içerisinde hem Mesut Özil hem de Arsenal için en iyi çözümü bulacağız. Artık her iki tarafın da geleceğe bakması gerekiyor. Çözüm bulamazsak 6 ay daha burada kalacak. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde oturup bir karara varacağız. Özil hep bizimle idmana çıktı. Özel bir durumu için birkaç gün izin verdik ama oynamadığı tüm süre boyunca bizimle beraber idman yapıyordu." dedi.

"Güzel bir rüya"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da geçtiğimiz günlerde Mesut Özil ile ilgili olarak, “Mesut Özil, Fener Ol'dan beri gündeme geliyor. Mesut Özil çok iyi bir Fenerbahçelidir. Sezon başında da gündeme gelmişti. Fenerbahçe'nin Özil'i transferinin ekonomik boyutlarını kaldırabilecek durumu yok. Bizim için gerçekleşirse güzel bir rüya olur ama gerçekleşmesi zor bir rüya" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan TRT Spor'un haberine göre; Mesut Özil bugün menajeriyle görüşmek için Londra'nın yolunu tutacak. Özil'in Arsenal ile sözleşmesini feshettikten sonra Fenerbahçe ile sözleşme imzalamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Mesut Özil'in kariyeri

Mesut Özil, Arsenal forması ile 6 sezonda 254 maça çıkarken 44 gol ve 77 asistlik performans sergiledi. Almanya milli takımı ile 92 maça çıkan yıldız oyuncu, 23 gol 40 asist kaydetti. Kariyerinde Almanya ile 1 kez Dünya Kupasını kazanan Özil, forma giydiği kulüplerde 4 kez İngiltere FA Kupası, 2 kez İngiltere Süper Kupası, 1 kez La Liga Şampiyonluğu, 1 kez İspanya Kral Kupası, 1 kez İspanya Süper Kupası, 1 kez de Almanya Kupası kazandı. Ayrıca 2014-2015 sezonunda dünyada sezonun en iyi Alman oyuncusu ödülüne sahip oldu.

Mesut Özil'in kariyer istatistikleri

Kariyeri boyunca toplamda 600 maça çıkan yıldız on numara, takımlarına 105 gol 216 asist ile katkı verdi. Arsenal'de son iki sezonda yalnızca 23 maçta forma giymesi ve haftalık 350 bin pound kazanması Ada’da futbol adına en çok konuşulan konulardan biri haline gelmesini sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler