Arsenal’den Odegaard hamlesi!

24.01.2021 - 20:57 | Son Güncellenme: 24.01.2021 - 21:27

Dış Haberler… İngiltere Premier Ligi devlerinden Arsenal, Real Madrid’in Norveçli yıldızı Martin Odegaard ile sezon sonuna kadar kiralamak üzere anlaştı. Peki Martin Odegaard kimdir? Detaylar haberimizde…

Arsenal’den Odegaard hamlesi!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İngiltere Premier Lig’e, tarihinin en kötü sezon başlangıcıyla hayal kırıklığı yaratan, fakat devre arasına doğru toparlanma sinyalleri veren Arsenal, daha rekabetçi bir takım yaratmak için kolları sıvadı.

The Athletic’in iddiasına göre, bu doğrultuda ilk transferini kaleci Mathew Ryan ile yapan Topçular, Real Madrid’in genç yıldızı Martin Odegaard’ı kiralayarak devam edecek.

Dani Ceballos ile birlikte Madrid ekibinden ikinci kiralık ismi de kadroya katacak olan Arsenal, pazartesi günü Norveçli yıldızı sağlık muayenesinden geçirecek.

Londra ekibi, Mesut Özil ile yaşanan problemlerden sonra gerçek bir oyun kurucuya ihtiyacı oldu ve Dominik Szoboszlai, Emilio Buendia ve Julian Brandt isimleri basında sık sık Topçularla anılıyordu.

Son dönemde Emile Smith Rowe o bölgede iyi işler çıkarmasına rağmen, genç futbolcunun o bölgeye gelecek yeni bir oyuncuyu yedek kulübesinden desteklemesi bekleniyor. Bu nedenle Odegaard'ın gelişi Arteta’ya bu alanda daha fazla derinlik kazandıracak.

Real Madrid’de fazla forma şansı bulamayan Odegaard ise, hem Norveç Milli Takımı için, hem de kariyeri için bu transferin gerçekleşmesini istediği öne sürülüyor.

Öte yandan 22 yaşındaki Odegaard, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Real Sociedad’da gösterdiği performansla, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmıştı.

Martin Odegaard kimdir?

Odegaard, 1998 yılında Norveç’te doğdu. Futbola Drammen Strong takımında başlayan genç yıldız, daha sonra sırasıyla Strømsgodset IF, Real Madrid Castilla, Real Madrid, Heerenveen (kiralık), Vitesse (kiralık) ve Real Sociedad (kiralık) formalarını giydi. Son olarak ise bu sezon Real Madrid’e kiradan geri döndü.

On numara mevkiinde oynayan genç futbolcu, kanatlarda da görev alabiliyor ve sol ayağını kullanıyor.

Martin Odegaard istatistikleri

Kariyeri boyunca 216 maçta forma giyen yıldız futbolcu, bu maçlarda 31 gol kaydetti, 40 da asist yaptı.

Bu sezon İspanyol devi Real Madrid’de 9 maçta 367 dakika sahada kalan Norveçli yıldız, gol veya asist kaydedemedi.

Odegaard, Norveç Milli Takımı’nda görev aldığı 25 maçta ise 1 gol atarken, 6 da asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler