Teknik direktör Arsene Wenger'den Depremzedeler İçin Yardım Çağrısı

Orhan Gülek
07.04.2023 - 17:10 | Son Güncellenme: 07.04.2023 - 17:16

Fransız teknik direktör Arsene Wenger, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde zarar görenler için yardım çağrısında bulundu. İşte detaylar

Teknik direktör Arsene Wenger'den Depremzedeler İçin Yardım Çağrısı

AJANSSPOR - HABER

FIFA Gelişim Direktörü Arsene Wenger, depremzedelere yardım için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği Omuz Omuza kampanyasına destek verdi.

Türkiye Futbol Federasyonunun sosyal medya hesabından paylaşılan videoda, Arsene Wenger'in yardım çağrısı yer aldı.

Paylaşımda, başlatılan "Omuz Omuza" kampanyasına değinilerek, "Hepimiz bir ağacın farklı dallarıyız. Kökümüz bir, suyumuz bir, güneşimiz bir. 1 Mart'ta omuz omuza verdik. Ancak depremzedelerimizin ihtiyaçları devam ediyor. 'omuzomuza.org'a girin, bağış yapın ya da DESTEK yazın, 8332'ye SMS gönderin." ifadeleri kullanıldı.

Arsene Wenger: "Unutmayın her bağış bir fark yaratacak"

Arsene Wenger ise paylaşılan videoda, şunları söyledi:

"Türk halkının bu inanılmaz zor zamanda desteğinize ihtiyacı var. Deprem birçok şehri yok etti ve üzücü bir şekilde birçok insan hayatını kaybetti. Eğer yapabiliyorsanız sizi yardım etmeye davet ediyoruz. Birlik olalım ve Türkiye'deki depremden etkilenen şehirlere yardım edelim. Unutmayın her bağış bir fark yaratacak. Hayatta kalmaya çalışan binlerce insanın yardımınıza ihtiyacı var. Depremzedelere yardım etmek için küresel kampanyayı destekleyelim. Her bağış fark yaratır. Yardım edebiliyorsanız lütfen katılın."

Arsene Wenger'in kariyeri

Arsene Wenger, 22 Ekim 1949 yılında Fransa'nın Strazburg şehrinde doğdu. Fransız eski futbolcu ve teknik direktör. Futbolculuk kariyeri boyunca Fransa Üçüncü Ligi'ndeki Mutzig, Mulhouse ve Vauban takımlarında savunma oyuncusu olarak futbol oynadı. 1978 - 1979 sezonunda birinci lig takımlarından Strazburg'a transfer olmuş ve sadece üç maç forma giydiği bu sezonda lig şampiyonluğu yaşadı.

Arsene Wenger'in çalıştırdığı takımlar

  • 1984-1987 AS Nancy
  • 1987-1994 AS Monaco FC
  • 1995-1996 Nagoya Grampus Eight
  • 1996-2018 Arsenal
Senin için hazırladığımız haberler