Arsene Wenger'den Messi itirafı: "İlgileniyorduk ama..."

06.09.2019 - 20:24 | Son Güncellenme: 08.09.2019 - 20:21

Arsene Wenger'den Messi itirafı: "İlgileniyorduk ama..."

Dünya futbolunun duayen isimlerinden Arsene Wenger, Fatih Terim ile ilgili düşüncelerinden, Türk takımlarının Avrupa’daki şanslarına ve yapılan yıldız transferlere kadar birçok konuda beIN SPORTS HABER’e özel açıklamalarda bulundu.

İşte Wenger'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri:

Fatih Terim özel bir karakter ve Türkiye’de bu sayede uzunca bir süre ayakta kalmayı başardı. Geçen sene Bodrum’da yeniden kendisiyle bir araya geldim ve güzel vakit geçirdik. Galatasaray deyim yerindeyse onun bebeği gibi. Takımdan ayrılıyor, geri geliyor ama her zaman şampiyonlukları elde etmeyi başarıyor.  Kendisi büyük bir antrenör.

Bu derece zorlu bir grupta yer almak onlar için bir handikap. Bence Avrupa Ligi’ne gidebilmek için Club Brugge ile savaşmak zorundalar.

Seri, Nzonzi ile birlikte gerçekten teknik oyuncular. Takımınızı dengede tutmanız gerekir. Seri ve keza Nzonzi de akıllı oyuncular. Defansif anlayıştan ziyade ofansif anlayış taşıyan oyuncular. 

Elneny, modern ve cömert bir oyuncu. Takımı için elinden geleni yapar. İyi bir tekniği var. Güçlü bir oyuncu olması takıma emniyet katıyor. Topun kaleye doğru yönelmesine yardımcı olur.

Bana kalırsa Rami’nin Marsilya ile bazı sorunları vardı. Çok özel bir kuvveti var. Kendisini iyi, karizmatik ve mental olarak güçlü bir oyuncu olarak görüyorum. Maç oynadıkça fiziksel seviyesini bulacaktır. Comolli ve Fenerbahçe onu transfer ederek iyi bir iş yaptı.

Sturridge’yi her zaman fantastik bir oyuncu olarak gördüm. Bu zamana kadar geçen sürede kendisinin daha iyi bir kariyer edinmesini umardım. Saf bir yeteneği var, çok iyi bir bitirici. Sakatlıklar peşini bırakmadığı için istikrarlı olamadı.

 En çok takım ruhunu özlüyorum. Aynı zamanda rekabet yoğunluğu, belirsizlik ve güzel bir galibiyetin mutluluğunu özlüyorum. Maç başladığında beklentilerinizin seviyesi artıyor . Genel anlamda başarının yoğunluğunu özlerim.

Biraz uzaklaşmak istedim. 35 yıl boyunca komada yaşadım. Uyandım ve hayatımda farklı bir şey gördüm. Belki bunu analiz etmeli ve daha çok uzaklaşmalıydım. Bu işe geri dönmekten korktum. Eğer bir işe yüzde yüz ile bağlanmazsanız başarılı olamazsınız. Kafamı dağıtmak ve uzaklaşmak istedim. İyi fırsatlar karşıma çıktı ama reddettim.

En önemli uğraşım benim için henüz burada ama dönüp dönmeyeceğine karar vermedim. Bir otobiyografi yazacağım. Bunu Fransızca yapmaya yakınım. Derin hislerimi açıklama konusunda bu dilde daha rahatım.

Pişmanlıklarla yaşamayı öğrenmelisiniz. Hayatımda bir kez başarısız bir işle karşılaştım. O da Fabregas’ı transfer etmeden önce Messi ile pazarlık halinde olmamızdı. Messi ile ilgileniyorduk ama o dönem dokunulmazdı. 

Senin için hazırladığımız haberler