Kartal ince eleyip sık dokuyor! Arthur Masuaku neden açıklanmadı?

02.08.2022 - 12:08 | Son Güncellenme: 02.08.2022 - 14:47

Beşiktaş, anlaşmaya vardığı sol bek Arthur Masuaku'yu dün gece İstanbul'a getirse de kulüpten henüz bir açıklama gelmemesinin nedeni ortaya çıktı. İşte detaylar...

Kartal ince eleyip sık dokuyor! Arthur Masuaku neden açıklanmadı?

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Rıdvan Yılmaz'ı Rangers'a satan Beşiktaş, sol bek arayışına hız vermişti. Siyah beyazlılar listesindeki oyunculardan Premier Lig ekibi West Ham United'da forma giyen 28 yaşındaki Kongo asıllı Fransız sol bek ile Arthur Masuaku ile prensip anlaşmasına vardı. 

İstanbul'a geldi ama ne görüntü ne de açıklama var

Beşiktaş, transfer görüşmelerine nokta koymak istediği yıldız futbolcuyu dün gece İstanbul'a getirirken Masuaku'nun gelişiyle ilgili ne basında ne de sosyal medyada görüntü ya da fotoğraf yer almaması dikkat çekti. Siyah beyazlı kulüpten de henüz 28 yaşındaki futbolcu ile ilgili bir açıklama gelmedi. 

Masuaku, sağlık kontrolleri olumlu geçerse açıklanacak

Beşiktaş'ın İstanbul'a getirdiği Arthur Masuaku ile ilgili bu kadar ketum davranmasının nedenin ise futbolcunun sakatlık geçmişi olduğu ortaya çıktı. Transferde temkinli davranan siyah beyazlı yönetim, kapsamlı kontrollerden geçireceği yıldız sol bekte herhangi bir sağlık sorununa rastlanmaması halinde bu transferi resmi olarak açıklayacak. Hatta Masuaku'nun İstanbul'a geliş görüntüleri de o zaman servis edilecek.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Emirhan'ın yerine gelecek futbolcu belli oldu
Habere Git

Fenerbahçe sakatlık nedeniyle vazgeçmişti

Arthur Masuaku, geçtiğimiz sezon Vitor Pereira döneminde Fenerbahçe'nin de gündemine gelmiş ancak sarı lacivertliler Fransız sol bekin sakatlık geçmişi nedeniyle bu transferden vazgeçmişti.

28 yaşındaki futbolcu kariyeri boyunca en çok diz sakatlığı yaşadı. 2020-21 sezonunda dizinden bir operasyon geçiren Masuaku bu nedenle 20 maç kaçırmıştı. Yıldız futbolcu 2016-2017 sezonundan bu yana dizinden yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 45 maçta forma giyemedi.

128 maçta 2 gol, 10 asist

2016-2017 sezonunda 7.1 milyon Euro karşılığından Olimpiakos'tan West Ham United'a transfer olan Arthur Masuaku, İngiliz ekibin 128 karşılaşmada forma giyip 2 gol ve 10 asistlik performans sergiledi. Tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezon ise 24 maçta saha çıkarken 1 gol ve 1 asist kaydetti.

Kulübüyle 2024 Haziran ayı sonuna kadar sözleşmesi bulunan Masuaku'nun güncel piyasa değeri ise 5 milyon Euro... 

Senin için hazırladığımız haberler