İngiltere, Katar 2022 Dünya Kupası İçin 19 Ülkeye 70 Futbolcu Verdi

Feride Kara
08.12.2022 - 00:43 | Son Güncellenme: 09.12.2022 - 02:06

2022 Katar Dünya Kupası'nda 137 futbolcu yetiştiği ülkenin dışında bir milli takımın formasını giydi. İngiltere, 19 ülkeye 70 futbolcuyla 1. Fransa 2.

İngiltere, Katar 2022 Dünya Kupası İçin 19 Ülkeye 70 Futbolcu Verdi

Aleyna Gürgen - AJANSSPOR

Bu yıl Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda forma giyen 137 futbolcu doğduğu ülkenin değil, ailesinin köklerinin uzandığı ülkelerin milli takımlarında oynayanlardan oluştu. İngiltere, hem ülke bazında hem de futbolcu sayısı bazında ilk sırayı aldı. "Futbolun beşiği" olarak nam salan İngiltere, milli futbolcuların da beşiği olmayı başardı!

Kanada'da doğan Bono, Fas'ı seçti

Futbol ekonomisi ve istatistiki verileri konusundaki paylaşımlarıyla bilinen İsmail Şahan, 2022 Dünya Kupası'nda doğdukları ülkelerin dışında başka milli takımlarda oynayan futbolcuları gündeme getirdi. Söz konusu 137 futbolcuların kimisi doğdu ülke milli takımından teklif almadığı için kimisi de ailesinin kökenlerinin dayandığı ülke adına oynamayı tercih etti. Örneğin Fas'ın kalecisi Bono, Kanada'dan teklif aldığı halde, seçimini anayurdundan yana kullandı. 

19 ülkede İngiltere doğumlu futbolcu var

Dünya Kupası'na katılan futbolcuların tamamı 39 ülkede yetişti. Şahan'ın derlemesine göre 73'ü İngiliz, 65'i de Fransız topraklarında dünyaya geldi. İngiltere, Katar'da mücadele eden 32 ülkenin 19'unun milli takımına İngiltere doğumlu futbolcu verdi. Almanya, 14 ülkeyle ikinci, Fransa ve İspanya 13 ülkeyle üçüncü, Portekiz ve kupayı evinden izleyen İtalya da 7 ülkeyle dördüncü basamakta yer aldı. 
 

İlgini Çekebilir
Portekiz'de Ronaldo depremi! Yedeklik krizi
Habere Git

Fransa'dan Tunus'a 10 futbolcu

Tunus, Fransa’da doğan tam 10 futbolcuya milli formasını verdi. Bu Fransa'da yetişip başka ülkelerin milli takımlarında oynayan 65 futbolcunun yaklaşık 6'da 1'i demek. Fransa kaynaklı olan ve Tunus Milli Takımı'nda yer alan futbolcular şöyle: 

  1. Mouez Hassen
  2. Montassar Talbi
  3. Nader Ghandri
  4. Dylan Bronn
  5. Wajdi Kechrida
  6. Hannibal Mejbri
  7. Aissa Laidouni
  8. Ellyes Skhiri
  9. Wahbi Khazri
  10. Naim Sliti

Senegal ve Kamerun, Tunus’un ardında

Senegal ve Kamerun, 2022 Dünya Kupası kadrosunda 10 Fransa çıkışlı oyuncuya yer veren Tunus’un hemen ardında. Senegal 9 oyuncuyla ikinci basamakta yer alırken, Kamerun ise toplam 8 oyuncuyla üçüncü durumda.

Fransa'dan Senegal'e 9 isim

Fransa'nın yetiştirdiği Senegalli milli futbolcuların listesi şöyle: 

  1. Edouard Mendy
  2. Kalidou Koulibaly
  3. Youssouf Sabaly
  4. Abdou Diallo
  5. Fode Ballo-Toure
  6. Nampalys Mendy
  7. Pape Gueye
  8. Boulaye Dia
  9. İliman Ndiaye 

Fransa, Kamerun'a 8 kişi verdi

Fransa'nın yetiştirdiği ama Kamerun Milli Takımı'nda oynayan futbolcular:

  1. Devis Epassy
  2. J-c Castelletto
  3. Enzo Ebosse
  4. Christopher Wooh
  5. Olivier Ntcham
  6. Karl Toko Ekambi
  7. Bryan Mbeomu
  8. Georges-Kevin Nkoudou 

Liderlik İngiliz altyapısında

2022 Dünya Kupası’nda yer alan 19 ülkenin toplam 70 futbolcusu İngiliz altyapısının ürünü. İngilizler en çok futbolcuyu Büyük Britanya çatısında birlikte olduğu Galler'e verdi. Sayısı 9! Amerika Birleşik Devletleri de İngiliz topraklarından 3 futbolcuya milli formasını verdi.

Galler’de İngiltere rüzgârı

İngiltere çıkışlı Galler Milli Takımı'nda yer alan futbolcular; 

  1. Ethan Ampadu
  2. Chris Mepham
  3. Jonny Williams
  4. Joe Morrell
  5. Matthew Smith
  6. Sorba Thomas
  7. Daniel James
  8. Kieffer Moore
  9. Brennan Johnson

Kulüplerde liderlik Ajax'ın

Kulüp bazında bakıldığında başka ülkelere en çok oyuncu veren kulüp Hollanda'nın altyapısıyla meşhur kulübü Ajax... 5 ülkeye toplam 11 futbolcu verdi. Onu, 10 futbolcuyla Kosta Rica'nın Deportivo Saprissa takımı takip ediyor. Yani Deportivo, tüm bu oyuncuları ülkesine verdi. Üçüncü sıradaysa Katar'ın Al Sadd Kulübü 9 futbolcuyla bulunuyor. 

Senin için hazırladığımız haberler