Artık hakem böyle şikâyet edilecek! Arzuhalci göreve

Cüneyt Muharremoğlu
02.01.2023 - 14:12 | Son Güncellenme: 02.01.2023 - 14:17

Son dakika spor haberi... Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig kulüplerinin hakemler hakkında yaptığı şikâyetler için yeni bir karar aldı. Detaylar haberimizde...

Artık hakem böyle şikâyet edilecek! Arzuhalci göreve

Salim MANAV - AJANSSPOR

Hakem hatalarından canı yayın kulüpler deyim yerindeyse Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) baskın yapar, şikâyetlerini dile getirir.  Tartışmalı hakem kararlarının ardından Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok kulüpten bu zamana kadar hakemi suçlayıcı açıklamalar geldi. TFF'nin aldığı son kararla bu durum tarihe karışıyor.

Hakem şikayetleri dilekçe ile olacak

TFF, kulüplerin TFF ve MHK'ya baskın yapmasını engellemek için yeni bir karar aldı. Buna göre hakemlerin tartışmalı kararlarından sonra Süper Lig  kulüpleri, TFF'ye dilekçe ile şikâyetini ve önerisini iletecek. 

Arzuhalciler göreve!

Yani bir anlamda arzuhalciler dönemi başlayacak. Adliye, kaymakamlık, valilik, belediye, tapu gibi devlet dairelerine ya da özel kişilere başkaları için dilekçe yazan kişilere arzuhalci deniliyor.

İlgini Çekebilir
Hakeme toplu baskı için son 5 hafta!
Habere Git

Konuşana 200 bin TL ceza!

TFF, yönetmeliği değiştirerek 20 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere hakem hakkında konuşan, maçın sonucunu gölgede bırakacak açıklamalarda bulunan kişiler ya da kulüpler hakkında 200 bin TL ile 600 bin TL arasında para cezası uygulanacağını açıklamıştı.

Mecnun Odyakmaz, Erden Timur ve Ali Koç örneği

Galatasaray'ın 2-1 kazandığı Sivasspor maçının ardından Yiğidoların iptal edilen golü büyük tartışma yaratmıştı. Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Galatasaray Sportif Aş Başkanvekili Erden Timur ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hakem hakkında açıklamalar yaptı.

Açıklamaların ağırlığına göre para cezası

TFF'nin yeni getirdiği kuralla bu tür açıklamalar yapanlar para cezası alacak. Para cezasının miktarı ise TFF tarafından açıklamanın ağırlığına göre belirlenecek. Yani Odyakmaz, Erden ve Koç, 20 Ocak'tan sonra açıklama yapmış olsaydı para cezası alacaktı. 

İlgini Çekebilir
Flaş | MHK'den iki hakeme soruşturma!
Habere Git

Futbolculara da ceza gelecek

Sadece yöneticiler değil hakeme itiraz eden futbolcular da cezadan nasibini alacak. Buna göre hakemlere birden fazla futbolcu toplu halde itiraz etteğinde 200 bin TL ceza verilecek. Bu yedek kulübesindekiler için de geçerli. 

Medyaya hakem demeci veren futbolcu yandı!

Futbolcular, maç sonrası yaptığı açıklamalarda hakem kararlarına gölge düşürmekle suçlu bulunursa tabiri caizse yanacak. Medya yoluyla yapıldığı gerekçesiyle futbolcuların alabileceği ceza 600 bin TL'ye kadar çıkacak. 

Senin için hazırladığımız haberler