Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

24.05.2020 - 11:39 | Son Güncellenme: 24.05.2020 - 14:54

Fenerbahçe transferde sessiz gibi görünse de, başkan Ali Koç önderliğinde çalışmalar devam ediyor... İşte Aygün Özipek'in yazısı...

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Aygün ÖZİPEK

Artık saha içinde ve saha dışında her şey çok farklı olacak. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak... Bu sezon çok farklı bir Ali Koç ve çok farklı bir Fenerbahçe’yi hep birlikte izleyeceğiz.

 

20 yıllık Aziz Yıldırım dönemine baktığınız zaman başkanın geldiği ilk iki sene yaşadıklarının çok daha fazlası yaşatılan Sayın Başkan Ali Koç, Yüksek Divan kurulu toplantısında “Bahis siteleri tarafından şampiyonluğun en büyük favorisi Fenerbahçe gösterilirken de bu takım aynıydı, hoca da aynıydı. 7 haftada korkunç bir düşüş yaşadık. Bu hayatın olağan akışına aykırı! Bunun iki faktörü var. Biri iç faktörler, diğeri dış faktörler” derken “Ama gelecek sezon böyle bir durum Fenerbahçe'de kesinlikle olmayacak. Fenerbahçe'ye fahiş hakem hataları yapıldı. En azılı Fenerbahçe karşıtı spor yorumcuları bile 'Fenerbahçe doğranıyor' yorumlarını yaptı, iş o raddeye kadar geldi." cümlesi artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını göstermiştir.

 

Sezon başında ve ara transfer döneminde Fenerbahçe’yi durdurmak için düğmeye basanlar birçok bahaneler üreterek Fenerbahçe’nin transfer yapmaması için çok uğraştı. Hatta mali durumu çok daha kötü olan takımlara bile transfer yapma izni verilirken sadece transfer yapamayacak olan tek takım Fenerbahçe olarak belirlendi.

 

Sayın Ali Koç’a her şeyin farkına vardı, ta ki 20 yıl önce seçimi kaybeden ve iki senesi çok zorlu geçen Aziz Yıldırım gibi.

Evet artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Saha dışında masaya yumruğunu vuran, Fenerbahçe’nin haklarının yedirmeyen çok farklı bir başkanı herkes görecek. Saha içinde ise agresif, mücadele gücü yüksek ve göze hoş gelen bir futbol takımı oluşturmak için düğmeye basıldı.  

Yeni sezonda Başkan Ali Koç’un bütün saha içi ve saha dışı işlerini Emre Belezoğlu yönetecek. Emre’nin en büyük destekçisi ise Volkan Demirel olacak.

 

Hoca konusunda iki isim ön planda duruyor. Bjelica ve Erol Bulut... Şu an ibre Erol Bulut ismine tamamen dönmüş durumda. Caner ve Gökhan Gönül’ü Emre Belezoğlu yeniden takımda görmek istiyor. O yüzden bu ikili bu sezon bir aksilik olmazsa Fenerbahçe formasını tekrar giyecekler. Yani yeni sezonda sol bek Caner, sağ bek ise Gökhan Gönül olacak. Tolga Ciğerci ve Mehmet Ekici ile yolların ayrılması an meselesi. Ozan Tufan ile sözleşme uzatılmıştı ama herkesin merak ettiği isim olan Hasan Ali Kaldırım ile sözleşme yenilenmeyecek. Başta Başakşehir, Sivas ve Alanyaspor’dan olmak üzere takıma çok önemli isimler takviye edilecek. Fenerbahçe şu an transferde sessiz gibi gözükse bile çalışmaların çok sıkı ve iyi gittiğini söyleyebilirim.

 

Son olarak yönetim kuruluna bir mesajım olacak.

Kulübün mali yapısı iyi değil ama ülke çok zorlu pandemi krizini yaşıyor. Fenerbahçe taraftarı en zor dönemlerde bile kulübünün yanında yer almış ve mücadele etmiştir. Yeni sezon için tribün gelirleri çalışmasını yapan yönetim kurulu üyeleri kombine fiyatlarında mutlak suretle büyük indirime gitmeli ve taraftarı bu kriz ortamında tribüne çekmelidir.

Her şey çok ama çok güzel olacak.

Senin için hazırladığımız haberler