Aryna Sabalenka da Paris'te yer almayacak: Sporcular protestoya mı hazırlanıyor?

Aleyna Gürgen
18.06.2024 - 15:24 | Son Güncellenme: 18.06.2024 - 15:53

Belaruslu tenisçi Aryna Sabalenka, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yer almayacağını açıkladı. Belaruslu ve Rus sporcuların arka arkaya organizasyondan çekilmesi tesadüf mü?

Aryna Sabalenka da Paris'te yer almayacak: Sporcular protestoya mı hazırlanıyor?

Aryna Sabalenka'nın da Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda çekilmesi ile birkaç gündür arka arkaya gelen Belaruslu ve Rus sporcuların organizasyonda yer almayacaklarını açıklaması dikkat çekti. Rus ve Belaruslu sporcular, Olimpiyat Oyunları'nı protesto etmeye mi hazırlanıyor?

Sabalenka, Olimpiyat Oyunları'ndan çekildi

Aryna Sabalenka, Paris 2024 Olimpiyat oyunlarında yer almayacağını "Takvim çok dolu ve sağlığımı düşünmem gerekiyor" diyerek açıkladı. 26 yaşındaki tenisçi Paris'te olmayacak. 

Rublev ce Khachanov da Olimpiyatlar'da olmayacak

Aryna Sabalenka, Paris'te yer almayacağını açıklayan ilk tenisçi değil. Belaruslu tenisçinin yanı sıra Tokyo 2020'de altın madalya kazanan Andrey Rublev, gümüş madalyalı Karen Khachanov da turnuvada yer almayacak. 

İlgini Çekebilir
Zeynep Sönmez'den bir ilk! İkinci tura yükseldi...
Habere Git

Rus ve Belaruslu oyuncular protestoya mı hazırlanıyor?

Rusya ve Belarus tarafından arka arkaya gelen haberlerin ardından sporcuların Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı protesto etmek istediği düşünüldü. Bu protesto için en başta gelen sebeplerden biri ise Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından yaşananlar. Şubat 2022'de başlayan işgalin ardındna birçok Rus sporcu zorluk yaşadı. Bunun yanı sıra Belarus'un Rusya'ya destek vermesi ile Belaruslu sporcular da Rus sporcular ile aynı durumda kaldı. Bu yıl Olimpiyat Oyunları'na katılmak isteyen Rus ve Belaruslu sporcuların diğer organizasyonlarda da olduğu gibi marşsız ve bayraksız bir şekilde yarışmasına izin verildi. 

Bunun yanı sıra Rus ve Belaruslu sporcuların Paris vizesi alma şansları da önceki yıllara göre oldukça düştü. Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda 330 Rus ve 104 Belaruslu sporcu yer almıştı. Paris'te ise en fazla 54 Rus ve 28 Belaruslu sporcu yarışabilecek. 

Rusya ve Belarus'un liderleri Vladimir Putin ve Alexander Lukaşenko'nun Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ilişkilerinde tüm zamanların en düşük seviyesinde olmasının da sporcuların Olimpiyat Oyunları'nda yer almama nedenleri arasında sayılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler