Asamoah transferinde flaş gelişme! Sezon sonu...

31.01.2018 - 13:24 | Son Güncellenme: 31.01.2018 - 13:24

Asamoah transferinde flaş gelişme! Sezon sonu...

Galatasaray'ın yeni transferi Yuto Nagotomo, menajeri Federico Pastorello'yla birlikte İstanbul'a geldi.  

Galatasaray'ın gündemine gelen Patrice Evra ve Asamoah'ın da menajeri olan Pastorello, sarı kırmızılıların sol bek için birinci hedefi olan Asamoah'ın transferinin gerçekleşmemesi nedeniyle Japon oyuncuyu önerdi. 

Sezon sonuna kadar kiralık olarak transfer edilen Nagotomo'nun satın alma opsiyonun değerlendirilip, değerlendirilmeyeceğine mayısa kadar olan performansı bakılarak kara verilecek. Ancak Asamoah yaz dönemi için hâlen birinci transfer hedefi olarak duruyor. 

Pastorello, bu konuda Ajansspor'a yaptığı açıklamada, "Asamoah kalıp kalmayacağı konusunda karar vermedi; düşünüyor" dedi; ancak sarı kırmızılıların Nagotomo transferiyle ilgili süreçte Asamoah için Pastorello'dan söz aldıkları öğrenildi. 

UEFA'nın yeni kuralına göre, oyuncular sözleşmelerinin bitimine 6 ay kala bir başka takımla ön anlaşma yapma hakkına sahipler. Bu kural Türkiye'de yurt içi transferlerde geçerli değil. 

Asamoah kimdir?

Kwadwo Asamoah, 9 Aralık 1988 tarihinde Gana'nın Akra şehrinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine 2005-2006'da Kaaseman takımında altyapıda başladı. Orta saha pozisyonunda oynayan Asamoah, 2006-2007'de Liberty Professionals'de forma giydi ve burada profesyonel kariyerine adım attı.

Doğum tarihi: 9 Aralık 1988 (28 yaşında)
Doğduğu il: Accra / Gana
Boyu: 1,73 m
Uyruğu: Gana
Mevki: Sol Bek - Orta saha sol - Merkez orta saha
Ayak: Sol ayak
Güncel piyasa değeri: 11 milyon €
Oynadığı takımlar: Bellinzona, Torino, Udinese, Juventus

Galatasaray, satın alma opsiyonu da içerisinde olmak kaydıyla Inter Milan'dan Nagotomo'yu transfer etti. Ancak dün Ajansspor'un duyurduğu gibi asıl hedef hâlâ Asamoah... 

Asamoah'ın menajeri Federico Pastorello bu kez bu konuda çok daha net konuştu.

NAGATOMO TRANSFERİNDE YARDIMCI OLDUM

Ajansspor için Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Pastorello, "Galatasaray yeni bir sol beke sahip. Doğrudan menajeri ben değilim; bir başka menajeri var. Fakat ben transferde yardımcı oldum" dedi. 

ASAMOAH İÇİN HER ŞEY MÜMKÜN 

Asamoah'ın hâlen Juventus'la sözleşme yenilemediğini belirten Pastorello, "Asamoah, Galatasaray'la yaz ayından geçerli olmak şartıyla sözleşme imzaladı mı?" biçimindeki soru için "Galatasaray şu anda yeni bir sol beke sahip. Bakalım nasıl bir performans gösterecek. Ancak futbolda her şey mümkün; erkenden konuşamayız. Juventus sözleşme yenilemek istiyor; ama şu ana kadar yeni sözleşme yapmadık. Asamoah için her şey olabilir. Yazın göreceğiz" dedi.  

 

GALATASARAY İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Ganalı oyuncunun Galatasaray için ne düşündüğünün sorulması üzerine Pastorello, "Çok büyük bir kulüp olduğunu düşünüyor. Elbette ki saygı duyuyor. Galatasaray dünyaca tanınan bir kulüp. Asamoah elbette ki çok şey biliyor. Bakalım yazın ne olacak" şeklinde konuştu. 

Özgür SANCAR / AJANSSPOR-

Senin için hazırladığımız haberler