Aşı olmayanlar uçak yolculuğu için koronavirüs testi yapacak mı? İşte alınan yeni karar

Akın Ungan
16.01.2022 - 15:50 | Son Güncellenme: 16.01.2022 - 16:09

Uçakla seyahatlerde PCR testi yapma zorunluluğu var mı? Aşısız kişiler uçak yolculuğunda koronavirüs testi yapacak mı? Aşı olmayanlar uçağa binebiliyor mu?

Aşı olmayanlar uçak yolculuğu için koronavirüs testi yapacak mı? İşte alınan yeni karar

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, Türkiye'de de şehirler arası yolculuklarda kendini gösteriyor. Yetkililer hastalığın yayılmasını önlemek için büyük önlemler almaya devam ediyor. Daha önce, İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan yazıda, aşısız kişilerden, uçak yolculuklarında istenen koronavirüs testi zorunluluğunun kaldırıldığı duyurulmuştu. Peki bugün gönderilen genelgeye göre Covid-19 test zorunluluğu ortadan kalktı mı? Uçağa binmeden önce PCR testi yaptırmak gerekir mi? Aşısız kişiler uçağa binebilir mi? Valiliklere gelen genelge ile tüm bu sorular, cevap buldu. İşte detaylar...

İçşleri Bakanlığı'ndan duyuruldu

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyesi çerçevesinde oluşturulan İçişleri Bakanlığı genelgesinde, "Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatlerden önce, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir" ifadeleri yer almıştı.

Aşısız kişiler için uçakla seyahatte PCR şartı getirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yazının ardından, bugün 81 il valiliğine yeni bir genelge gönderildi. Gönderilen genelgede koronavirüs aşısı olmamış veya aşı sürecini tamamlamamış vatandaşların uçakla seyahatlerinde Covid-19 testi yapmaları şartı getirildi.

Uçak yolculuklarında koronavirüs testi kaldırıldı mı?

Daha önce İçişleri Bakanlığı'nın yazısında kaldırıldığı kaydedilen test zorunluğu, 81 ilin valiliklerine gönderilen genelge ile yeniden getirildi. Uçak yolculuklarında Covid-19 test zorunluluğu ortadan kaldırılmadı. Uygulamaya aynen devam edileceği belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler