Aşı sahtekarı teknik direktöre 1 yıl men!

Orhan Gülek
27.01.2022 - 14:20 | Son Güncellenme: 27.01.2022 - 14:47

Koronavirüs aşısı olmadığı halde sahte belge sunduğu için Werder Bremen'den kovulan Markus Anfang ve yardımcısı Florian Junge'nin sportif cezası belli oldu.

Aşı sahtekarı teknik direktöre 1 yıl men!

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Almanya Futbol Federasyonu Spor Mahkemesi, Alman teknik Direktör Markus Anfang ve eski yardımcısı Florian Junge’ye aşı kimliklerinde sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle 20 Kasım 2020 tarihinden geçerli olmak üzere 1 yıl antrenörlükten men cezası verdi.

Şartlı af.. 10 Haziran'dan sonra takım çalıştırabilecek

Ancak mahkeme iki teknik direktörün 30 Haziran 2023’e kadar aynı suçu bir daha işlememek kaydıyla 10 Haziran itibarıyla şartlı olarak mesleklerini icara edebilmeleri için takım çalıştırmaya başlayabileceklerini de açıkladı. Ayrıca Anfang 20000 Junge ise 3000 Euro para cezasına da çarptırıldı.

Sahte aşı kimliği verdiler

Anfang ve Junge Werder Bremen’de görev yaptıkları sırada aşılı olmadıkları halde iki aşı olduklarını gösteren sahte aşı kimliklerini DFL’ye verdi. Bundesliga korona talimatına uyduklarını beyan eden iki antrenör, böylece temaslı oldukları bir kişi nedeniyle karantinaya girmekten kurtuldu.

Werder Bremen görevlerine son verdi

Bremen Sağlık Dairesi ikilinin aşı kimliklerinde uyumsuzluklar olduğunu fark edince soruşturma açtı ve skandal ortaya çıktı. Savcılığın da soruşturma açması üzerine Werder Bremen, 20 Kasım 2021 tarihinde Markus Anfang ve yardımcısı Florian Junge’nin görevine son verdi.

İlgini Çekebilir
FIFA'dan bir garip Afrika açıklaması!
Habere Git

Savcılık soruşturması sürerken sportif ceza

Sahtekarlıktan dolayı savcılık soruşturması sürerken DFB Spor Mahkemesi, Markus Anfang ve yardımcısı Florian Junge için toplandı. Mahkeme, iki teknik direktöre 1 yıl süreyle futboldan men cezası verdi. Ancak aynı suçu işlememesi kaydıyla ikilinin 10 Haziran 2022'den itibaren takım çalıştırabilmesi için yeşil ışık yakıldı.

Senin için hazırladığımız haberler