Askıda transfer: Erling Haaland! Her şey 10'un için...

19.05.2021 - 14:31 | Son Güncellenme: 19.05.2021 - 14:39

Katalan ekibi Barcelona, Lionel Messi'nin takımda kalması için her şeyi yapmaya hazır. Erling Haaland için de transfer kararı verildi. İşte yaşanan detaylar...

Askıda transfer: Erling Haaland! Her şey 10'un için...

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

Katalan ekibi Barcelona gelecek sezon için planlamaya başladı. Barcelona'nın gündemine gelen Erling Haaland konusunda karar verildi. Haaland, Barcelona'ya transfer olacak mı, olmayacak mı? Detaylar haberde... 

Laporta, Messi için her şeyi yapmaya hazır

Barcelona Başkanı Joan Laporta, başkan olmadan önce yaptığı açıklamada, "Her ne olursa olsun Messi'yi takımda tutmak durumundayız. Bunun için elimizden geleni yapacağız" demişti. Katalan ekibi, süper yıldızı kadroda tutabilmek için bazı planlamalarını da askıya aldı.

Haaland transferi askıya alındı

TV3'ün haberine göre; Barcelona, Almanya'da Borussia Dortmund forması giyen Norveçli golcü Erling Haaland'ın transferini de askıya aldı. Nisan ayında Haaland'ın menajeri Mino Raiola ve babası Alfe-Inge bir araya gelmişti. Fakat; Laporta, mali yetersizlik sebebiyle Erling Haaland transferini şimdilik rafa kaldırdı.

Kadrodaki isimlerden fedakarlık beklenecek

Habere göre ayrıca Barcelona'nın 150 milyon Euro gibi bir bedeli ödeyemeyeceği belirtildi. Hatta Barcelona, Gerard Pique, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Jordi Alba veya Antoine Griezmann gibi oyuncularından da mali açıdan fedakarlıklar yapmasını bekşiyor. Bu futbolcular, kadroda en yüksek maaşı alan oyuncular durumunda.

1 yıl sonra tekrar Haaland gündeme gelebilir

Öte yandan Barcelona, 1 yıl Erling Haaland için bekleyişte olacak. Camp Nou'ya futbolcuyu getirmek isteyen Barcelona, Dortmund'un futbolcuyu 1 yıl daha kadroda tutacağına inanıyor. Zira Dortmund yetkilileri de bu yönde açıklamalar yapmıştı. Böyle bir durumda ise futbolcunun 75 milyon Euro'ya serbest kalması Barcelona açısından önemli.

Haaland ve Messi'nin bu sezonki performansı 

Borussia Dortmund'da Erling Haaland bu sezon şu ana kadar 40 maçta 39 gol ve 10 asistlik katkı verdi. Ayrıca Haaland, Norveç Milli Takımı da dahil edildiğinde şu ana kadar 44 maçta 45 gol ve 1 asiste ulaştı. 

Barcelona'da ise Messi toplamda 47 maçta 38 gol 12 asistlik performans sergiledi. Messi bu gollerin 30'unu ligde attı ve asistlerden 9'unu da yine La Liga'da yaptı

Senin için hazırladığımız haberler