Aslan Avrupa'da yine kükreyemedi!

05.08.2021 - 22:49 | Son Güncellenme: 06.08.2021 - 00:43

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön elemesinde St Johnstone ile 1-1 berabere kaldı. Muslera’nın penaltı yaptırıp atıldığı maçta Cimbom’un golü Boey’den geldi.

Aslan Avrupa'da yine kükreyemedi!

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme ilk maçında St Johnstone ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmaya Muslera’nın yaptırdığı penaltı ve sonrasında gördüğü kırmızı kart damga vurdu. 

10 kişi kalan Galatasaray teslim olmadı

Konuk ekip 58. dakikada Jason Kerr’in penaltısıyla öne geçerken bu gole 2 dakika sonra Cimbom'un yeni transferi Sascha Boey karşılık verdi. 

Kerem direği geçemedi

Maça baskılı başlayan temsilcimizin henüz 7. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile bir topu direkten döndü. İlk yarıda golü bulamayan ve ikinci devreye de baskılı başlayan Cimbom, Aytaç-Muslera ikilisinin hatasıyla golü kalesinde gördü.

Kaleyi Berk Balaban korudu

PSV maçlarının şanssız ismi Muslera bu karşılaşmada da Aytaç’ın geri pasını uzaklaştıramayınca penaltıya neden oldu. Bu pozisyonda kırmızı kart gören tecrübeli kaleci rövanşta da forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılıların kalesini ise bu dakikadan itibaren 21 yaşındaki Berk Balaban korudu.

St Johnstone-Galatasaray rövanş maçı ne zaman?

St Johnstone ile Galatasaray arasındaki rövanş maçı 12 Ağustos Perşembe günü İskoçya’da oynanacak. Kazanan taraf tur atlayacak, her türlü beraberlikte maç uzayacak.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

3. dakikada sol kanattan Aytaç Kara’nın ceza sahasına açtığı ortada topu kontrol edip önüne alan Muhammed’in kale önünde müsait pozisyondaki vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

8. dakikada Aytaç Kara’nın sol taraftan ortasında Muhammed’in penaltı noktası yakınlarında indirdiği top Kerem’in önünde kaldı. Kerem’in dönerek yaptığı vuruşta top direkten döndü. Dönen topla ceza alanı içi sol çaprazında buluşan Muhammed’in şutunu kaleci Clark çeldi.

Maçtan dakikalar (ikinci yarı)

55. dakikada Aytaç Kara'nın hatalı geri pasında, Kane topu kaptı. Ceza sahasında kaleci Muslera ile girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı. Hakem Scharer, penaltı kararı verdi ve Muslera'ya kırmızı kartını gösterdi.

58'inci dakikada penaltıyı kullanan Kerr, kaleci Berk'in sağından topu ağlara yolladı: 0-1

60. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Kerem Aktürkoğlu'nun pasında topla buluşan Boey, ceza sahasına girdi. Boey'in sağ çaprazdan yerden şutunda, top köşeden ağlarla buluştu: 1-1


68. dakikada konuk ekip ikinci golüne yaklaştı. Rakibin uzun attığı topu kontrol etmek için ceza sahası dışına çıkan Berk Balaban, meşin yuvarlak auta çıksın diye beklerken, May topu kaptı. Bu oyuncunun kaleye gönderdiği topu Marcao çizgi üzerinde göğsüyle kontrol etti ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

87. dakikada Galatasaray, sol taraftan kazandığı köşe atışını Ömer Bayram ile kullandı. Ceza yayı önüne gelen topa Luyindama kafayı vurdu, yere de çarpan meşin yuvarlağı kaleci Clark son anda kornere çeldi.

Maçtan detaylar

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Sandro Scharer, Bekim Zogaj, Jonas Erni (İsviçre)

Galatasaray: Muslera, Boey, Luyindama, Marcao, Van Aanholt (Dk. 46 Ömer Bayram), Taylan Antalyalı, Aytaç Kara (Dk. 57 Berk Balaban), Kerem Aktürkoğlu, Berkan Kutlu (Dk. 86 Sekidika), Babel (Dk. 46 Arda Turan), Mustafa Muhammed (Dk. 46 Diagne)

St. Johnstone: Clark, Kerr, Gordon, McCart, Rooney (Dk. 88 Brown), McCann, Davidson, Wotherspoon, Devine (Dk. 88 Booth), O'Halloran (Dk. 76 Hendry), Kane (Dk. 62 May)

Goller: Dk. 58 Kerr (Penaltıdan) (St. Johnstone), Dk. 60 Boey (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 55 Muslera (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 31 Kane, Dk. 51 Kerr, Dk. 79 Devine (St. Johnstone), Dk. 49 Taylan Antalyalı, Dk. 80 Marcao, Dk. 90+2 Arda Turan (Galatasaray)

 

 

Senin için hazırladığımız haberler