(ÖZET) Galatasaray - Giresunspor Maç Sonucu: 0-1

Ali Bozkurt
13.08.2022 - 23:17 | Son Güncellenme: 14.08.2022 - 00:01

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Galatasaray, sahasında Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Giresunspor maçı 1-0 kazandı. İşte beIN maç özeti ve detaylar...

(ÖZET) Galatasaray - Giresunspor Maç Sonucu: 0-1

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, Süper Lig'in yeni sezonunda kendi taraftarı önünde ilk maçına çıktı. Cimbom sahasında konuk ettiği Giresunspor'u 1-0 mağlup oldu. İşte maça dair detaylar...

Oliveira, direği geçemedi

Galatasaray, karşılaşmanın 4. dakikasıda ceza yayı önündenserbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Oliviera’nın direkt kaleye kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.

Yeni transfer hata yaptı, Giresunspor golü buldu

Galatasaray'ın Konyaspor'dan transfer ettiği savunma oyuncusu Abdulkerim Bardakcı'nun hatası sonrasında Borja Sainz, hatayı affetmedi ve Giresunspor'u 77. dakikada 1-0 öne geçirirken Süper Lig'in 2. haftasında ikinci golünü bulmayı başardı. Sainz, ilk golünü ise Adana Demirspor'a atmıştı. Borja Sainz, Giresunspor'un Süper Lig'e döndüğü 2020/21'den bu yana yeşil-beyazlı takımın formasıyla ligdeki ilk iki maçında da gol atan ilk oyuncu oldu.

Fatih Terim'in son maçı, Okan Buruk'un ilk...

Galatasaray, geçtiğimiz sezon kendi sahasında 1-0 mağlup olduğu Giresunspor'a yeni sezonda da kendi sahasında 1-0 mağlup oldu. Sarı-Kırmızılılar geçen sezon takımın başında bulunan Fatih Terim ile yollarını ayırıp Torrent ile devam etmişti. Aslan, yeni teknik direktör Okan Buruk'un NEF Arena'daki ilk maçında da Giresunspor'a 1-0 mağlup oldu.

Taraftardan yoğun ilgi

Galatasaray taraftarı, Bitexen Giresunspor mücadelesine büyük ilgi gösterdi. Kötü biten geçen sezonun ardından yaşanan yönetim ve teknik heyet değişiklikleri ile yapılan yıldız transferler, sarı-kırmızılı taraftarların da iyi bir hava yakalamasını sağladı. 

Galatasaray'ın yeni sezonda çıktığı ilk iç saha maçını tribünde 45 bin 484 taraftarın takip ettiği kayıtlara geçti.

Dries Mertens ile Lucas Torreira ilk kez oynadı

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Galatasaray evinde Giresunspor ile karşılaşırken, yeni transferler Belçikalı futbolcu Dries Mertens ile Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira, ilk kez sarı-kırmızılı formayı giyme heyecanı yaşadı. Mertens ile Torreira karşılaşmaya yedek olarak başladı. Torreira, maçın 61. dakikasında Sergio Oliveira’nın yerine oyuna dahil oldu. Mertens ise 78. dakikada Yunus Akgün’ün yerine oyuna girdi.

Hakem Kadir Sağlam sakatlandı

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Galatasaray ile Giresunspor arasında Nef Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi hakem Kadir Sağlam yönetti. Sağlam’ın yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Mustafa Savranlar yaptı. Hakem Kadir sağlam maçın 70. dakikasında sakatlık yaşadı. Sağ arka adalesindeki sakatlığından dolayı saha kenarına gelen Sağlam, Galatasaray yedek kulübesinden yardım istedi. Kadir Sağlam tedavisinin ardından mücadeleyi yönetmeye devam etti.

Galatasaray ligde ilk yenilgisini aldı

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray sahasında Giresunspor ile karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona ererken, konuk ekip ikinci yarıda attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılılar böylece bu sezon ligde ilk mağlubiyetini yaşadı. Aslan, ligin ilk haftasında deplasmanda Antalyaspor'u 1-0 mağlup etmişti.


Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasında ligin yeni ekiplerinden Ümraniyespor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Kazımcan Karataş ve Hamza Akman ilk resmi maçına çıktı

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Galatasaray evinde Giresunspor ile mücadele ederken, sarı-kırmızılılarda bu yaz Altay’dan transfer edilen Kazımcan Karataş ile altyapıdan çıkan Hamza Akman ilk kez bir resmi maç görev aldı. Hamza Akman ayrıca ilk kez Süper Lig'de bir müsabakada oynadı.
İki futbolcu da mücadeleye yedek başladı. Karataş, müsabakanın 77. dakikasında Patrick van Aanholt’un yerine dahil oldu. Hamza Akman ise karşılaşmanın 83. dakikasında Fredrik Midtsjö’nün yerine oyuna girdi.
İki futbolcu kamp döneminde hazırlık maçlarında oynamıştı. Kazımcan Karataş ve Hamza Akman, geçtiğimiz hafta deplasmanda oynanan Antalyaspor karşılaşmasının kadrosunda yer almış, oyuna girmemişti.

Senin için hazırladığımız haberler