Altay - Galatasaray: 0-1 (Maç Sonucu - Özet)

Ali Bozkurt
24.04.2022 - 21:31 | Son Güncellenme: 25.04.2022 - 08:22

Süper Lig 34. haftasında Altay, kendi sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Karşılaşma Altay 0-1 Galatasaray skoru ile sona erdi. İşte beIN maç özeti ve detayları...

Altay - Galatasaray: 0-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 34. haftasında Galatasaray, İzmir ekini Altay'ın konuğu oldu. Sarı-Kırmızılılar, karşılaşmayı 2-0'lık skorla kazanarak 3 puanı cebine koyan taraf oldu. İşte maça dair tüm detaylar...

Kerem'den sihir 

8. dakikada Berkan Kutlu’nun pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı.  Bu golle Kerem Aktürkoğlu, bu sezon attığı 9 golün 4'ünü deplasmanda kaydetti. Galatasaray'da 2 sezondur forma giyen ve toplam 18 gole ulaşan Kerem Aktürkoğlu geçmişte sarı kırmızılı formayı giyen bir çok ismi geride bırakmayı başardı. Galatasaray formasıyla 77 maça çıkan yıldız futbolcu, bu kulvarda da Podolski (75), Onyekuru (71), Nagatomo (65), Elmander'den (61) daha fazla maça çıktı. Kerem, 77 maçta 18 gol 14 asistlik performans gösterdi.

Marcao sakatlandı, çıkarken sarı kart gördü

Karşılaşmanın 53. dakikasında sakatlanan Marcao, kenara oyuncu değişikliği için işaret yaptı. Marcao'nun yerine . Alpaslan Öztürk oyuna dahil oldu. Marcao, oyuncu değişikliği sırasında hakemin en yakın yerden çıkmasını göstermesi üzerine ısrarla orta alandan çıkmak isteyince sarı kart gördü. Tecrübeli savunma oyuncusu gördüğü sarı kart sonrası haftaya oynanacak olan Sivasspor maçında cezalı duruma düştü.

Burak Elmas, Galatasaray başkanı olarak son maçını izledi

Galatasaray, 1 Mayıs’ta Nef Stadyumu’nda oynanacak Demir Grup Sivasspor maçına yeni başkanı ile çıkacak.

Sarı-kırmızılı kulüpte 30 Nisan'da gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu başkanlık için yarışacak

3 maç sonra deplasmanda galibiyet


Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda 17 karşılaşmaya çıktı. Geride kalan mücadelelerde Sarı-Kırmızılılar 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 17 puan topladı. Dış sahada son olarak Göztepe'yi yenen Aslan, daha sonra oynadığı sırasıyla Konyaspor, Gaziantep FK ve Fenerbahçe maçlarından mağlup ayrıldı. Cimbom, Göztepe'den sonra çıktığı Altay deplasmanında da galibet ile ayrılarak deplasman fobisine son verdi.

Son 6 maçta 4 galibiyet


Galatasaray Süper Lig'de son oynadığı 5 karşılaşmadan 4 galibiyet çıkardı. Sarı-kırmızılılar geride kalan müsabakalarda berabere kalmazken, 2 kez de mağlup oldu. Aslan Beşiktaş, Fatih Karagümrük ve Yeni Malatyaspor ve Altay'ı yenerken, Gaziantep FK ve Fenerbahçe maçlarından mağlup ayrıldı.

84. karşılaşma 

Altay ile Galatasaray, Süper Lig’de bugüne kadar 84. kez rakip oldu. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılıların 49 galibiyeti bulunurken, siyah-beyazlılar ise 14 kez kazandı. 21 müsabaka ise berabere sona erdi. Galatasaray'ın attığı 144 gole karşılık Altay 58 kez gol sevinci yaşadı. İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan müsabaka 2-2 sona ermişti.

Maçtan dakikalar 


8. dakikada Berkan Kutlu’nun pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 

20. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Gomis’in şutunda kaleci Lis’in son anda dokunduğu top kornere gitti.

42. dakikada Ahmed Rayan’ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Thaciano’nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler