Galatasaray teknik direktör adayı Roberto Donadoni

Feride Kara
18.06.2022 - 16:41 | Son Güncellenme: 18.06.2022 - 16:54

Futbolculuğu döneminde İtalyan futbolunun en büyük yıldız isimlerinden biri olan Roberto Donadoni Galatasaray'ın teknik direktör adayları arasına girdi.

Galatasaray teknik direktör adayı Roberto Donadoni

Dursun Özbek'in başkanlığa seçilmesinin ardından Galatasaray taraftarı büyük bir merakla yeni teknik direktörün kim olacağını bekliyor. 

Donadoni gündemde

Ünlü İtalyan muhabir Gianluca Di Marzio Galatasaray'ın teknik direktörlük için İtalyan futbolunun efsane ismi Roberto Donadoni görüşeceğini söyledi. Galatasaray’da Burak Elmas döneminde göreve getirilen Sportif Direktör Pasquale Sensibile’nin Donadoni'ye sarı kırmızılılar teklifini ileteceği iddia edildi. 

Çaılştırdığı takımlar

Galatasaray'ın gündemine gelen İtalyan teknik adam Donadoni Livorno, Napoli, Cagliari, Parma ve Bologna gibi takımlarda görev aldı ve 2006-2008 yılları arasında İtalya Mili Takımı’nı da çalıştırdı. 58 yaşındaki teknik adam, son olarak Çin takımlarından Shenzhen FC’yi çalıştırmış ve 14 maçlık serüvenini Ağustos 2020’de noktalamıştı. Shenzhen FC ile 14 maçta görev yapan Donadoni, 0.71 maç başına puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler