Galatasaray 4-2 Çaykur Rizespor (Maç Sonucu - Özet)

Ali Bozkurt
27.02.2022 - 20:05 | Son Güncellenme: 28.02.2022 - 08:53

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor’u konuk etti. Gedson Fernandes, Süper Lig'de ki ilk golünü attı. İşte beIN maç özeti ve detayları...

Galatasaray 4-2 Çaykur Rizespor (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 27. haftasında Galatasaray evinde Çaykur Rizespor'u konuk etti. Sarı-Kırmızılı taraftarların maç başından sonuna kadar tepki gösterdikleri Gedson Fernandes, Süper Lig de ki ilk golünü Galatasaray'a attı. Galatasaray 2-1 geriye düştüğü karşılaşmayı Hollandalı oyuncuların attığı golle çevirdi ve maçı kazandı. İşte detaylar...

Gedson'dan muazzam gol

8. dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Gedson’un doğrudan kaleye gönderdiği sert şut kaleci Pena’yı geçerek uzak köşeden ağlarla buluştu.  Aynı zamanda bu gol Gedson'un Süper Lig'deki ilk golü olurken Fernandes, Khouma Babacar'dan (Ekim 2020) bu yana Süper Lig'de Galatasaray'a frikik golü atan ilk oyuncu oldu.

Van Aanholt, takımı soyunma odasına umutlu götürdü

40. dakikada Kerem sol kanattan ceza sahasına girmeden topu penaltı noktasının gerisinde bulunan Berkan’a aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden verdiği pasta ceza alanı dışı hafif sol çaprazında meşin yuvarlakla buluşan Van Aanholt’un yerden çektiği sert şut filelere gitti. Van Aanholt, Galatasaray formasıyşa Süper Lig'de ki ilk golünü de atmış oldu.

Rizespor'da Boyd sahneye çıktı

Karşılaşmanın 50. dakikasında Çaykur Rizespor'da Boyd attığı golle takımını öne geçirdi. Beşiktaş'tan kiralık olarak Rizespor'da forma giyen Boyd, hava mücadelesini kazandı ve ceza alanı dışından sert vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. Boyd, bu sezon Süper Lig'de ki ilk golünü de atmış oldu.

Penaltı kaçtı

Galatasaray'da 56. dakikada oyuna giren Gomis, ceza alanında gelen ortaya kafa vurmaya çalışırken Tarık'ın müdahelesi ile yerde kaldı. Hakem Ümit Öztürk, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Gomis'in şutunu Tarık kurtardı.

Aslan, bu sefer penaltıyı affetmedi

Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, Çaykur Rizespor maçında penaltıdan attığı golle bu sezon Spor Toto Süper Lig’de ilk gol sevincini yaşadı. Babel daha önce UEFA Avrupa Ligi’nde Marsilya karşılaşmasında da 1 gol atmıştı. Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray evinde Çaykur Rizespor ile mücadele ederken sarı-kırmızılılarda 2-2’ye getiren golü Ryan Babel kaydetti. Mücadelenin 70. dakikasında kazanılan penaltıda topun başına geçen Hollandalı futbolcu meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.
35 yaşındaki futbolcu böylece bu sezon Süper Lig’deki ilk golünü kaydetti. Babel bu sezon daha önce UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Marsilya müsabakasında 1 kez rakip fileleri havalandırdımıştı.
Mücadeleye yedek başlayan Ryan Babel 57. dakikada Emre Kılınç’ın yerine oyuna dahil oldu.

Hollandalıları tutana aşk olsun!

Galatasaray, geriye düştüğü maçı Hollandalı oyuncularla çevirmeyi başardı. İlk golün sahibi  Van Aanholt yine sahneye çıktı ve Galatasaray'ı maçta ilk kez öne geçirdi. Galatasaray'ın dar alanda yaptığı paslaşlaması sonrası tecrübeli sol bek topun dibine girdi ve fileleri salladı. 

Galatasaray'da üst üste 2. galibiyet

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı Göztepe'yi mağlup ettikten sonra sahasında da Çaykur Rizespor'u yendi ve üst üste ikinci galibiyetini elde etti.
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray Nef Stadyumu'nda Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Mücadelede iki kez geriye düşen sarı-kırmızılılar, sahadan 3-2 galip ayrıldı. Geçtiğimiz hafta Göztepe'yi deplasmanda 4-2 yenen sarı-kırmızılılar, bu maçla birlikte üst üste ikinci galibiyetini elde etti.  Rize maçından 3 puanla ayrılan Galatasaray, puanını 35'e çıkardı. Cimbom gelecek hafta deplasmanda Konyaspor ile mücadele edecek.

Galatasaray, 4 maç sonra evinde kazandı

Galatasaray, Çaykur Rizespor galibiyetiyle Spor Toto Süper Lig’de 4 maç sonra sahasında 3 puan aldı.
Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray Nef Stadyumu’nda karşı karşıya geldiği Çaykur Rizespor’u 4-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar böylece evindeki kötü seriyi de bitirdi. Bu mücadele öncesinde son olarak sahasında Antalyaspor'u yenen sarı-kırmızılılar daha sonra oynadığı 4 karşılaşmada 3 puan alamamıştı. Cimbom bu süreçte Girsunspor, Trabzonspor ve Kasımpaşa'ya mağlup olurken, Kayserispor ile de berabere kalmıştı.

Bülent Korkmaz ve Gedson Fernandes, Galatasaray'a karşı

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ile Portekizli futbolcu Gedson Fernandes, eski takımı Galatasaray’a rakip oldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, ısınmada Fernandes'e ıslık çalarak tepki gösterdi.
Çaykur Rizespor’da teknik direktör Bülent Korkmaz ile Portekizli futbolcu Gedson Fernandes, eski takımları olan Galatasaray’a karşı mücadele etti. 

 

Sarı-kırmızılılarda hem futbolcu hem teknik adamlık görevi yapan Korkmaz bu sene daha önce Alanyaspor’un başındayken de Galatasaray’a karşı oynamıştı. Alanya, İstanbul’daki müsabakadan 1-0 galip ayrılmıştı.  Geçtiğimiz sezon Galatasaray’da forma giyen Gedson Fernandes ise ilk kez sarı-kırmızılılara rakip oldu. 23 yaşındaki futbolcu karşılaşmaya 11’de başladı.
Galatasaraylı taraftarlar ayrıca ısınmada Gedson Fernandes’i ıslıklayarak tepki gösterdi.

 35 bin 9 biletli seyirci izledi

Galatasaray ile Çaykur Rizespor maçını Nef Stadyumu’neda 35 bin 9 biletli taraftar takip etti.
Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray sahasında Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Mücadelede düşen sarı-kırmızılılar 4-2 galip ayrıldı. Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren Galatasaraylı taraftarlar müsabaka boyuncu takımlarına desteklerini sürdürdü. Nef Stadyumu’ndaki karşılaşmayı toplam 34 bin 9 biletli taraftar izledi.

Maçtan dakikalar 


2. dakikada Rizespor, ceza alanında savunmadan çıkmak isterken Berkan’ın yaptığı baskı sonrası havalanan top penaltısı noktası üzerindeki Muhammed’in önüne düştü. Bu oyuncu meşin yuvarlağı kontrol ettikten sonra pasını sağ çaprazdaki Emre Kılınç’a verdi. Emre’nin plase vuruşu üstten auta çıktı.

5. dakikada sağ kanatta taç çizgisine yakın noktadan Muhammed’in ceza sahasına gönderdiği orta-şut karışımı vuruş üst direkten döndü. Ardından savunma topu uzaklaştırdı.

8. dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Gedson’un doğrudan kaleye gönderdiği sert şut kaleci Pena’yı geçerek uzak köşeden ağlarla buluştu. 0-1

10. dakikada Cicaldau’nun ceza alanı dışı sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşta kaleci Tarık, sağına uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

40. dakikada Kerem sol kanattan ceza sahasına girmeden topu penaltı noktasının gerisinde bulunan Berkan’a aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden verdiği pasta ceza alanı dışı hafif sol çaprazında meşin yuvarlakla buluşan Van Aanholt’un yerden çektiği sert şut filelere gitti 1-1

49. dakikada Gedson Fernandes’in sol taraftan ceza sahasına yaptığı ortada Pohjanpalo’nun kafayla indirdiği topu çizgi üzerinde Omar’dan önce alan Boyd, sol çaprazdan çektiği sert şutla fileleri havalandırdı. 1-2

61. dakikada Omar’ın sağ taraftan ceza sahasına ortasında kaleci Tarık’ın, Gomis’e yaptığı müdahale sonrası hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi.

64. dakikada penaltı atışını kullanmak için beyaz noktaya gelen Gomis’in vuruşunda kaleci Tarık gole izin vermedi ve topu kornere çeldi.

68. dakikada sol taraftan ceza sahasına giren Kerem, son çizgide kaleci Tarık’ın ayağıyla yaptığı müdahale sonrası yerde kaldı. Hakem Ümit Öztürk, VAR’da pozisyonu izledikten sonra beyaz noktayı gösterdi.

 

Torrent: Güzel bir maç oldu

Galatasaray'ın geriye düşüp kazandığı karşılaşma sonunda İspanyol teknik adam açıklamalarda bulundu. Torrent, ''Güzel bir maç oldu. Bizim çok daha fazla fırsatımız vardı. Onlar da çok güzel 2 gol attı ama az pozisyondan 2 gol buldular. 1 ay boyunca antrenman yaptık, kendimizi geliştiğimizi düşünüyorum. Onun sonuçlarını görüyoruz. Maçın sonucundan memnunum. Geçen haftadan sonra bugün de kazanmak güzel. Bazen hocaların aldığı kararlar sahayı doğrudan etkiliyor. Mesela bazen Babel'i oyundan almak ya da oyuna koymak sonucu etkileyebilir. Rotasyon yapıyorum ve bu da sonuca etki ediyor.'' ifadelerini kullandı.

Maçın yıldızı konuştu

Galatasaray'a maçı kazandıran Van Aanholt karşılaşmadan hemen sonra yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Hollandalı bek oyuncu, ''3 puan daha önemliydi ama gol atmam da benim için mutluluk verici. Çok skora katkı sağlayan oyuncu değilim ama bu maçta katkı sağladığım için mutluyum. 2 gol attığım için inanılmaz hissediyorum. İkinci attığım gol birinciden daha güzeldi ama önemli olan kazanmaktı. 9 tane golüm oldu, hep sağ ayağımla atıyorum. Ama gol, goldür.'' ifadelerini kullandı.

Bülent Korkmaz: ''Kazanabilirdik''

Alanyaspor'dan ayrıldıktan sonra Rizespor'un başına geçen Bülent Korkmaz, Rizespor ile ilk maçına Galatasaray'a karşı çıktı. Tecrübeli teknik adam maçtan hemen açıklamalarda bulundu. Korkmaz, ''Kazanabilirdik. Puan da alabilirdik. Oyunun tam kopacağında koparamadık. Takım, sezon başından bu yana en iyi mücadeleyi yaptı diyebiliriz. Üzerine koyarak devam edeceğiz. Bunu bu takımın yapacağına inanıyorum. İnşallah gelecek maçta üzerine koyarak devam edeceğiz. Bize verilen penaltı, aynısını Galatasaray'a verilebilir miydi? Tartışsınlar. Yorumcular tartışsın. Oyundan ve mücadeleden memnunum. Böyle devam ettiği sürece her maçı kazanmaya adayız. Pembe masallar anlatmıyorum, gerçek neyse onu anlatıyorum. Önüzmüdeki maçlar üzerine koyarak devam etmek lazım.'' ifadelerini kullandı.

Puan alan olmamalıydı

Beşiktaş'tan kiralık olarak Rizespor'a gelen Boyd, 1 gol atarak takımını öne geçirmişti. ABD'li oyuncu maçtan hemen sonra açıklamalarda bulundu. Boyd, ''Bugün oynadığımız futboldan dolayı arkadaşlarımı kutluyorum. Bu oyunun karşılığı hiç puan almamak olmamalıydı ama arkadaşlarımı futboldan dolayı kutluyorum. Bugün sergilediğimiz futbolu, bundan sonra da sürdürürsek her maçı kazanabiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Penaltıyı atan Babel konuştu

Galatasaray'ın tecrübeli oyuncu Babel, karşılaşmadan hemen sonra açıklamalarda bulundu. Hollandalı oyuncu, ''Bu akşam bu maçı istedik. Kolay olmadı belki ama 3 puanla ayrıldık. Gomis ile birlikte penaltılara çalışıyoruz. Geçen sefer penaltı listesinde ben 1 numaradaydım. Bugün ilkini atamayınca konuştuk ve ben kullandım.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler