Son dakika: Aston Martin, 2022 Formula 1 aracı AMR22'nin örtüsünü kaldırdı

Orhan Gülek
10.02.2022 - 15:32 | Son Güncellenme: 10.02.2022 - 18:53

Son dakika Formula 1 haberleri... Aston Martin, 2022 Formula 1 sezonunda mücadele edeceği yeni aracı AMR22'nin örtüsünü bugün yaptığı lansmanla kaldırdı. İşte detaylar

Son dakika: Aston Martin, 2022 Formula 1 aracı AMR22'nin örtüsünü kaldırdı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de lansman heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Haas ve Red Bull'un ardından bu kez Aston Martin yeni sezonda yarışacağı aracın örtüsünü kaldırdı.

Yeni aracının örtüsünü kaldıracağı tarihi açıklayan ilk takım olan Aston Martin'de beklenen gün geldi çattı. Merkezi İngiltere'de bulunan Aston Martin Formula 1 Takımı, 2021 Formula 1 sezonunda mücadele edeceği yeni AMR22 aracını bugün düzenlediği lansman etkinliğiyle tanıttı.

Cognizant ile ana sponsorluk anlaşmasına devam eden Aston Martin AMR22 aracı, temelde parlak bir zümrüt yeşili rengine sahip ve alt kısımda siyah renkler kullanılmış durumda.

İlgini Çekebilir
Büyük değişim! Hem ismi hem cismi...
Habere Git

60 yıl sonra Formula 1 geri dönen Aston Martin, umduğunu bulamadı

2021 yılında Racing Point'in yerini alarak spora geri dönen Aston Martin, geçen sezon umduğunu bulamasa da bu yıl yeniden ön bölüme dönmeyi hedefliyor. Aston Martin, 2021'de hayal kırıklığıyla dolu bir yılı geride bırakmıştı ve sezonu yedinci sırada noktalamıştı. 

Dört kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel, Aston Martin ile Bakü'de podyuma çıkmış ve Macaristan'da yine ilk üçe girmişti. Ancak kural ihlali nedeniyle diskalifiye edildi. Takım arkadaşı Lance Stroll'ün en iyi sonucu ise Katar'da elde ettiği altıncılıktı.

Suudi Arabistanlı petrol devi, Aston Martin'e sponsor oldu

Takım bu yıl iki ayrı isim sponsoruna sahip. Geçen yıl takımın yeni isim sponsoru olan Cognizant, bu yıl da takımla olan birlikteliğini koruyor. Ayrıca takım adına Aramco da eklendi. Suudi Arabistanlı petrol devi, takımla uzun vadeli bir anlaşma imzalamıştı. Böylelikle takımın adı artık Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1 Team olacak.

Aston Martin Aramco Cognizant F1, 2022 aracını piste çıkaran ilk takım olacak

Öte yandan Cuma günü Silverstone’da gerçekleşecek olan çekim gününde ise Sebastian Vettel ve Lance Stroll direksiyonun başına geçecek. Böylelikle Aston Martin Aramco Cognizant F1, 2022 aracını piste çıkaran ilk takım olacak.

Sebastian Vettel: "Daha iyi bir sezon geçirmeyi umuyoruz"

Aston Martin'in Gaydon fabrikasındaki AMR22 lansmanında konuşan Vettel, geçen yıl takımı geride bırakan faktörlerin bu yıl bir mesele olmayacağını söyledi.  Dört kez dünya şampiyonu, "Bu aşamada herkes zirvede olmayı umuyor. Podyum bu yıl da aynı görünecek. Yani sadece bir kişilik yer var. Ancak geçen yıla kıyasla çok daha iyi olmayı umuyoruz. Bu yıl aracı geliştirme şansımız var ve geçtiğimiz yıl sezonun dörtte üçünde geliştirme yapmadık. Bu nedenle çok farklı olacak. Elbette geçtiğimiz yıl başlangıçtan itibaren uzun ve zor bir sezon olacağını biliyorduk. Bu nedenle daha iyi bir sezon geçirmeyi umuyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler