Fernando Alonso Kanada'da zirvede yer aldı!

Furkan Sönmez
08.06.2024 - 11:31 | Son Güncellenme: 08.06.2024 - 11:46

Formula 1'de bu haftaki durak Kanada'nın Montreal şehri oldu. İlk antrenman seansını Lando Norris kazanırken, ikinci antrenman seansını Fernando Alonso kazandı.

Fernando Alonso Kanada'da zirvede yer aldı!

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu hafta pilotlar Kanada'nın Montreal şehrinde piste çıktı. İlk antrenman seansı gibi yoğun yağmura maruz kalan pist, oldukça ıslandı ve pilotlar garajlarından çıkmadı. Piste ilk çıkan pilot yine Lewis Hamilton oldu. Tecrübeli pilota eşlik eden diğer pilot ise Pierre Gasly oldu. İki pilotta tur sürelerini aldıktan sonra garaja yöneldiler ve diğer pilotlarda sırasıyla piste doğru çıkmaya başladı.

Fernando Alonso kalkış antrenmanı yaptı

Antrenman seansında yağmurlu havada kalkış antrenmanı yapmak isteyen Fernando Alonso'ya, pit yolunun çıkışında bu antrenmanı yapabileceği açıklandı. Deneyimli İspanyol pilot, kalkış antrenmanını yaptıktan sonra ise tur zamanını oldukça iyi bir yere çekti ve 1:15.810'luk bir tur süresiyle zirvede yer almayı başardı. Alonso'nun arkasında 2. sırada yer alan pilot ise George Russell olurken, 3. sırayı Kanadalı pilot Lance Stroll kaptı.

Pilotlar 9 ve 10. virajda sorun yaşadı

Birçok pilot, Montreal'deki 9 ve 10. virajda çok sorun yaşadı. Yağan yağmurun etkisiyle de ıslanan zeminde pist dışına çıkan ve blokaja uğrayan birçok pilot oldu. Seansın bir bölümünde ise tam 6 pilot aynı aynda pistten çıktı ve kaçış yolundan kendilerini tekrar piste attı.

Charles Leclerc spin attı

Pilotların sorun yaşadığı 9 ve 10. virajda Ferrari'nin Monakolu pilotu Leclerc, spin attı ve donut çizerek yoluna devam etti. İlk seans gibi kırmızı bayraklar çıkmasa bile genelde 9 ve 10. virajın bulunduğu 2. sektörde sarı bayraklar kısa süreliğine yandı.

2. antrenman seans sonuçları

İşte 2. antrenman seansının sonuçları şu şekilde:

1. Fernando Alonso (Aston Martin)
2. George Russell (Mercedes)
3. Lance Stroll (Aston Martin)
4. Charles Leclerc (Ferrari)
5. Daniel Ricciardo (RB)
6. Kevin Magnussen (Haas)
7. Lewis Hamilton (Mercedes)
8. Yuki Tsunoda (RB)
9. Alex Albon (Williams)
10. Sergio Perez (Red Bull)
11. Esteban Ocon (Alpine)
12. Logan Sargeant (Williams)
13. Carlos Sainz (Ferrari)
14. Valtteri Bottas (Sauber)
15. Nico Hulkenberg (Haas)
16. Oscar Piastri (McLaren)
17. Guanyu Zhou (Sauber)
18. Max Verstappen (Red Bull)
19. Pierre Gasly (Alpine)
20. Lando Norris (McLaren)

Senin için hazırladığımız haberler