Aston Martin'den Max Verstappen hamlesi! Görüşmeler başladı...

06.08.2024 - 15:05 | Son Güncellenme: 06.08.2024 - 15:25

Formula 1 takımlarından Aston Martin, Red Bull takımının 3 kez dünya şampiyon apoletli pilotu Max Verstappen'i kadrosuna katmak istiyor. İşte detaylar.

Aston Martin'den Max Verstappen hamlesi! Görüşmeler başladı...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 yaz arasında padok dışı olaylar motorsporları tutkunlarını heyecanlandırmaya devam ediyor. Carlos Sainz'ın Williams ile anlaşmasından sonra gündeme Aston Martin / Max Verstappen iddiası düştü.

Adrian Newey, Aston Martin'de

Red Bull Formula 1 takımının efsane mühendislerinden Adrian Newey, sezon sonunda Avusturya ekibinden ayrılarak yeni bir maceraya yelken açacak. Tecrübeli isim, Auto Sprint'in haberine göre Aston Martin Formula 1 takımıyla sözleşme imzaladı. Resmi duyurunun ise Eylül ayında yapılması bekleniyor. Adrian Newey'i kadrosuna katan Aston Martin, 2026 yılı için ses getirecek bir performans sergilemek istiyor ve Max Verstappen'i kadrosuna katmak istiyor.

Max Verstappen, Aston Martin'e gidecek mi

Aynı kaynağa göre Lawrence Stroll yönetimindeki Aston Martin, ciddi bir projeyle Max Verstappen ile babası Jos Verstappen'in kapısını çaldı. Lawrence Stroll, Adrian Newey ve Jos Verstappen'in bir görüşme gerçekleştirdiğini yazan Auto Sprint, yakın vakitte Max Verstappen'in takımdan ayrılabileceğini düşünmüyor.


Alonso ve Verstappen bir araya gelecek mi

Fernando Alonso ile bu sezon başında 2026'ya kadar sözleşme uzatan Aston Martin, Alonso'nun sözleşmesinin bittiği senede pilot kadrosunu Alonso - Verstappen ikilisinden oluşturmak istiyor. Lance Stroll ise 2026 sezonunda 3. pilot olarak takımda kalacak daha sonra ise Alonso'nun emekli olmasıyla Verstappen'in yeni takım arkadaşı olacağı iddiaları yer alıyor.

Verstappen transferinde Aston Martin'e rakip

Red Bull ile 2028'e kadar sözleşmesi bulunan Hollandalı pilot, bu sezon gerçekleşen son dört yarışta GP zaferi elde edemedi. Mühendisleriyle birçok kez laf dalaşına giren Max Verstappen, kazanamadığı yarışlarda ise mühendisleriyle sözlü tartışmaya girdi ve onları suçladı. Babası Jos Verstappen ise Red Bull takım patronu Christian Horner ile sezon öncesinde bir tartışma yaşamış ve bu ikilinin de arası bozulmuştu. Max Verstappen'i isteyen takımlar arasında ise Aston Martin'in yanı sıra, Toto Wolff yönetimindeki Mercedes'te yer alıyor.

Max Verstappen'in 2024 performansı

Bu sezon yaz arasına kadar gerçekleştirilen 14 yarışta 7 kez GP zaferi elde eden Max Verstappen, topladığı 277 puanla Pilotlar Sıralaması'nda zirvede yer alıyor. 14 yarışta 9 kez podyuma çıkan Hollandalı pilot, 2020'den sonra ilk kez üst üste son 4 yarışta galip gelemedi.

Senin için hazırladığımız haberler