"Asya futbolunda oynamaktan mutluyum"

03.04.2020 - 00:24 | Son Güncellenme: 03.04.2020 - 00:28

"Asya futbolunda oynamaktan mutluyum"

Beşiktaş'ın eski oyuncusu Anderson Talisca Portekiz basınından Valera Noticias'a konuştu. Yıldız oyuncu, milli takım seçiminden, Çin'e gitme kararını nasıl aldığına kadar birçok merak edilen soruyu yanıtladı.

Çin'in Guangzhou Evergrande takımında forma giyen Anderson Talisca futbol oynadığı ülkenin verdiği karar doğrultusunda koronavirüs hakkında konuşamayacağını belirtti.

"Sahada elimden geleni yapıyorum"

Çin'e tamamen adapte olduğunu belirten yıldız, "Buraya geldiğimden beri çok iyi karşılanıyorum. Goller, asistler yaptım. Şampiyonluk yaşadım. Sahada elimden geleni yapıyorum." şeklinde konuştu.

Beşiktaş'tan ayrılma süreci

Beşiktaş'tan ayrılma sürecinde Avrupa'nın önemli kulüplerine imza atması beklenen yıldız futbolcu, "Elimdeki teklifler göz önüne alındığında, bir yaşam ve kariyer planı seçeneğiydi. Her şey bilinçliydi ve büyük sporcuların olduğu Asya futbolunda oynamaktan mutluyum." ifadelerini kullandı.

"Çin Milli Takımı'nda oynayabilirim"

"Milli takımda forma giymek için Çin vatandaşlığına geçmeyi hiç düşündün mü? Yoksa Brezilya Milli Takımı için son ana kadar beklemeyi mi düşünüyorsun?" sorusuna ise Talisca, "Masamıza ne tür bir teklif gelebileceğini bilmiyoruz. Çin Milli Takımı'nda oynayabilirim. Ancak tabii ki hayalim ailemin ülkesinin milli takımının formasını terletmek. Başka ülkelerin formalarını giyen birçok oyuncu örneği de var. Teklif gelmeden konuşmak çok doğru değil." şeklinde yanıt verdi.

Talisca bu sezon, Guangzhou Evergrande formasıyla çıktığı 27 maçta 15 gol atıp, 2 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler