At artık şu imzayı Fenerbahçe!

11.11.2020 - 14:44 | Son Güncellenme: 12.11.2020 - 08:50

Beşiktaş ve Galatasaray'ın gözü ezeli rakipleri Fenerbahçe'de. İki kulüp de bir an önce Fenerbahçe'nin Bankalar Birliği ile 9 yıllık borç yapılandırma anlaşmasını imzalamasını bekliyor. Ali Koç'un dün imza atacaklarını açıkladığı anlaşmanın Beşiktaş ve Galatasaray'a katkısı ne olacak? İşte cevabı...

At artık şu imzayı Fenerbahçe!

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

Mali darboğazda bulunan Beşiktaş ile Galatasaray'ın gözü Fenerbahçe'de. İki kulüp de adeta "At artık şu imzayı Fenerbahçe" diyor!

Her iki kulüp de ezeli rakiplerinin Türkiye Bankalar Birliği liderliğinde bankalarla yürütülen borç yapılandırma anlaşmasının sonuçlanmasını bekliyor. 

Sürecin uzaması Beşiktaş ve Galatasaray'ı olumsuz etkiliyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün gazeteci Şelale Kadak'a yaptığı açıklamada 9 yıllık anlaşmayı imzalayacaklarını bir kez daha teyit etti. Ancak anlaşmaya resmi imzaların ne zaman atılacağı belirsizliğini koruyor. Bu sürecin uzaması Beşiktaş ve Galatasaray'ı da olumsuz etkiliyor.

Çünkü Fenerbahçe imzayı attıktan sonra Beşiktaş ile Galatasaray da mevcut 5 yıllık yapılandırma anlaşmalarını revize etme şansı bulacak.

5 yıllık sözleşmelerin yerine 9 yıllık

Beşiktaş ve Galatasaray, geçen yıl 2 yılı ana para geri ödemesiz 5 yıllık anlaşmaya imzaya atmıştı. Söz konusu anlaşmalara göre ilk iki yıl yapılandırılan finansal borcun sadece faizi ödenecek. 3. yıldan itibarense ana para ve faiz ödemesi başlayacak. 

Fenerbahçe, 5 yıllık bu anlaşmanın sürdürelebilir olmadığını belirterek, imzalamamıştı. Uzun çalışmalar sonunda sarı lacivertliler 2 yıl ana para ödemesiz 9 yıllık anlaşmada mutabakat sağladı.

Fenerbahçe 328 milyon öteledi

Fenerbahçe böylece yaklaşık 328.1 milyon liralık borcunu gelecek yıla öteledi ve bu yaz yaptığı transferlerdeki limit sorununu aştı.

Türkiye Bankalar Birliği, Fenerbahçe ile yapılandırma anlaşması çalışmalarını başlattığında mutabakat sağlanacak çerçevenin diğer kulüplere de uygulanacağı belirtilmişti. 

Yeni anlaşma, iki kulübe de biraz nefes aldıracak

İşte Beşiktaş ve Galatasaray da bir an önce bu anlaşmanın imzalanmasını bekliyor. Yeni anlaşma, iki kulübe de biraz nefes aldıracak.

Senin için hazırladığımız haberler