At dopingli çıktı, satma kararı aldılar!

06.05.2017 - 11:19 | Son Güncellenme: 06.05.2017 - 11:19

Bilindiği üzere geçen seneki başarılı koşuları sonrası bu sene de uzun çimde Sadık Eliyeşil Koşusu'nu kazanarak bir anda dikkatleri üzerine çeken Fınesse ve ilgilileri 1 yıl koşulardan men edilmişti.

Safkanın bu sene yarış hayatına devam edebilmesi için yaklaşık 250 bin TL kadar bir ceza bedelinin ödenmesi gerekiyor. Safkanın emektar antrenörü Murat Hasçelik, "O bizim en sağlam atımız. Tırısa başladığımız günden bu yana veteriner yüzü görmedi. Salyasında çıkan maddenin bizim tarafımızdan verilmediği ve sabote edildiğimiz muhakkak. Bu madde ya dışarıdan atıldı, ya da içeriden bir adamımız ayarlandı. Ne yapacağımızı, bununla nasıl başa çıkabileceğimizi bilmez haldeyiz. Gözümüzde uyku yok. Çok ama çok üzgünüz" demişti.

Ekürinin veliahtı, TJK Asli Üyesi Levent Kitapçı ise, “Bize bir yerlerden kafa taktıkları veya kumpasın içine düştüğümüz çok açık. Atı koşsak benzer şeyler olabilir. Benim bunu çözmem lazım. Bunun için de biraz zamana ihtiyacım var. Bu tuzağın faillerini mutlaka bulacağım" ifadesini kullandı.

Bu süre zarfında Fınesse'yi 1 yıl cezası için kendisinin koşmayacağını ancak satın alan girişimcinin koşabileceğini belirten Kitapçı, "Atımız maşallah makine gibi. Her gün tıkır tıkır çalışıyor. Gazi'yi kazanacak güç ve formda. Ancak bize kumpas varsa ve bunu henüz çözmemişsem kendimiz koşmakla ata yazık edebiliriz. Bu yüzden kısa sürede satmak niyetindeyim. İsterim ki Gazi’yi kazansın ve gözlerimizde bir damla yaş olsun" dedi.

Kitapçı, söz konusu cezayı satış fiyatının içinden kendisinin ödeyeceğini belirtti. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler