Ata Aksu: "Ali Dürüst, popülizm yaptı"

02.12.2018 - 00:06 | Son Güncellenme: 02.12.2018 - 03:06

Ata Aksu: "Ali Dürüst, popülizm yaptı"

Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanvekili Ata Aksu, sporun gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Ata Aksu'nun açıklamlarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Cihazda değil, insanda problem var"

Maalesef Türk futbolunu talihsiz görüntülerle izliyoruz, anıyoruz. Hakemler açısından çok hatalar oluyor. Örneğin; Galatasaray-Konyaspor maçındaki olaylarda bir kasıt olduğunu düşünmüyorum. Çok hatalar oluyor. VAR sistemi bu hataları çözecekti ama o da olmadı. Cihazda problem yok. İnsan hatası var. 

"Yöneticiler hata yapınca kariyerleri bitiyor mu?"

İki hakemin kariyeri bitmedi. Hakemler kolay yetişmiyor. Yöneticiler, futbolcular da hata yapıyor. Senin golcün gol atamıyor, hemen kariyerine son mu veriyorsun? Hakemleri iyi eğitmek lazım. Onların da tabi ki dikkatli olması gerekiyor. 

"Derbideki olayların o kadar büyümesi ilginçti"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz değerli bir insan. Maalesef o da olayların akışına kendisini kaptırdı. Hem kulübe hem de kendi kimliğine halk nezdinde zarar verdi. Bir maç sonrası olayların bu noktaya gelmesi çok ilginçti. Derbide iki futbolcunun tartışması halledilebilirdi. İş çok büyüdü.

"Ali Dürüst popülizm yaptı"

Ali Dürüst'ün TFF'den istifa etmesi ve bu istifayı geri alması yakışıksız. Yöneticilik vasfı taşıyan insanların hisleriyle hareket etme hakkı yok. Önce yönetici olmak gerek. Ali Dürüst, Galatasaray'da tecrübeli isimlerden biriydi. O da popülizm yaptı. Ali Dürüst, milli takım antrenmanlarında eşofman giyecek bir adam. Türk Milli Takımı, Uluslar Ligi'nde C kategorisine düştüğünde istifa etmesi gerekiyordu.

TFF'deki seçim üzerine...

Yıllardır futbolun içindeyiz. İnsanlar artık özgür iradeleriyle karar veremiyor. Yönlendirmelerle oy kullananlar var. Kimin yeni başkan olacağı konusunda bir fikrim yok. Ama Yıldırım Demirören eğer göreve devam etmek isterse devam eder diye düşünüyorum.

"Hakemlerin bir standardı yok"

Herkese eşit davranmak gerek. TFF'nin birinci görevi kurallara uymak ve herkese eşit davranmaktır. Bu hem hukuki, hem de ahlaki bir durumdur. Ortada çelişkiler olmamalı. Bunu TFF'den ayırarak söylüyorum. Hakemler benzer pozisyonlarda farklı kararlar veriyor. Hakemlerin bir standardı yok.

Senin için hazırladığımız haberler