Ataman aynı gün Efes'le güldü 12 Dev'le üzüldü

Eren Tuncay
25.02.2023 - 14:24 | Son Güncellenme: 25.02.2023 - 14:30

Ergin Ataman'ın başantrenörü olduğu Anadolu Efes ve A Milli Takım'ın aynı günde maçı vardı. Efes kazanırken, A Milli Takımımız yenildi. İşte detaylar.

Ataman aynı gün Efes'le güldü 12 Dev'le üzüldü

AJANSSPOR - HABER

Ergin Ataman aynı anda hem Anadolu Efes'in hem de A Milli Takım'ın başantrenörü. Dün hem Anadolu Efes'in EuroLeague'de maçı varken hem de A Milli Takım'ın 2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri'nde grup maçı vardı.

Efes'in başında maça çıktı

Ergin Ataman'ın aynı günde olan bu maçlardan, Efes'in mi yoksa milli takımın mı başında maça çıkacağı merak ediliyordu. Ataman, A Milli Takım daha önce Dünya Kupası'na gitme şansını yitirdiği için Efes'in EuroLeague maçında takımın başındaydı. Milli takımda ise yardımcısı Hakan Demir yer aldı. Efes, ASVEL'i 90-89 mağlup ederken A Milli Takımımız, Letonya'ya 83-74 mağlup oldu.

A Milli Takım, Dünya Kupası şansını kaybetmişti

Geçtiğimiz Kasım ayında A Milli Takım, FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur I Grubu dördüncü maçında Sırbistan'a 77-76 yenilmişti. Bu sonuçla beraber 12 Dev Adam, 2023 Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetmişti.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'e saniyeler yetti!
Habere Git

A Milli Takım'ın grubunda durumu

Dünya Kupası Elemeleri'nde I Grubu'nda yer alan A Milli Takım; Letonya, Yunanistan, Sırbistan, Belçika ve Büyük Britanya ile aynı grupta yer alıyor. Grupta 8 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile Letonya liderken, Yunanistan ikinci, Sırbistan ise üçüncü sırada bulunuyor.

Anadolu Efes'in EuroLeague'deki durumu

EuroLeague'de 24 maça çıkan temsilcimiz Anadolu Efes, 12 galibiyet ve 12 mağlubiyet ile 11. sırada, şu an için playoff potasının dışında yer alıyor.

"Umarım mutlu etmişizdir"

ASVEL maçından sonra açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, "Bu sezon 4. çeyrekte etkisiz kalıp kaybettiğimiz çok fazla maç oldu ama bugün kazanmayı başardık, açıkçası şans da bizim yanımızdaydı. Bir şekilde maçı kazanmayı başardığımız için mutluyum. Umarım bu galibiyetle Türkiye’de maçı izleyen insanları bir an olsun mutlu edebilmişizdir." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler