Sırbistan'a Gidemeyen Micic'ten Ergin Ataman Açıklaması: "Dinlenmeyi Ben İstemedim"

Akın Ungan
17.11.2022 - 22:52 | Son Güncellenme: 17.11.2022 - 23:57

Barcelona'yı 96-86 yendikleri maçtan sonra Anadolu Efes yıldızı Vasilije Micic, Ergin Ataman'ın kendisini Sırbistan'a göndermemesi hakkında konuştu.

Sırbistan'a Gidemeyen Micic'ten Ergin Ataman Açıklaması: "Dinlenmeyi Ben İstemedim"

AJANSSPOR HABER

Turkish Airlines EuroLeague'de Anadolu Efes, Barcelona karşısında çıktığı kritik maçı 96-86 kazanmayı başardı. 22 sayı, 3 ribaund ve 5 asist ile galibiyete büyük katkı sunan son iki sezonun Final MVP'si Vasilije Micic, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Ataman Micic'i Sırbistan'a yollamadı

FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Sırbistan karşısında önemli sınava çıkan A Milli Basketbol Takımı'nda koç Ergin Ataman, Sırbistan'ın en önemli oyuncularından Vasilije Micic'in milli takıma gitmesine izin vermemişti. Ataman, bu kararın gerekçesi olarak Efes'in kritik Barcelona maçını gösterdi. Tecrübeli koçun yönetimindeki 12 Dev Adam, Micic'siz Sırbistan'a 77-76 kaybetti.

Micic: "Çok ihtiyacımız olan bir galibiyetti"

EuroLeague'de Barcelona galibiyetinin ardından konuşan Vasilije Micic, maçı değerlendirdi. Sırp yıldız, "Kesinlikle çok ihtiyacımız olan bir galibiyetti. Biz yeni bir kadroya sahibiz. Süreye ihtiyaç duyan bir takımız. İlk bölümde kötü de oynadığımızı düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

"Ben dinlenmeyi istemedim, bu koçun kararıydı"

Ergin Ataman'ın kendisini Barcelona maçı öncesi dinlenmesi için Sırbistan Milli Takımı'na göndermemesi hakkında sorulan soruya cevap veren Micic, "Ben bir çalışanım. Çok çalışıyorum. Her maça aynı mentaliteyle yaklaşıyorum. Hala Shane'in olmadığı bir yapıdayız. 40 dakika da oynayabilirim. Ben dinlenmeyi istemedim, bu koçun kararıydı." dedi.

İlgini Çekebilir
Ataman'dan izin yok! Micic, Türkiye karşısına çıkamıyor
Habere Git

Ataman: "Kazanmayı hak ettik"

Kritik maçın ardından açıklama yapan Ergin Ataman ise şunları söyledi: "Mücadelemiz ve sahaya yansıttığımız mentalite... Kazanmayı hak ettik. Hücumda topu dolaştırabildik, iyi şutları tercih ettik. Burada bir ifade kullanamayacağım bazı top kayıplarına dair. Bu galibiyet bizim için önemliydi. Öz güven yakalamamız lazımdı."

"Bazı yakın maçları hakem hatasıyla kaybettik"

Kaybedilen maçlarda yaşanan hakem hatalarını hatırlatan Ataman, "Bazı yakın maçları hakem hatasıyla kaybettik. Sezon devam ediyor. Barcelona da çok savaştı. Sertaç Şanlı bir kez daha bize karşı iyi oynadı. Geçen maç kariyer maçını oynamıştı. Umarım yaz döneminde milli takımda da böyle oynar. Micic kariyer rekorunu kırdı sanırım. Clyburn de aynı şekilde... Bire birlerde çok iyi oyuncular ve onların izolasyonunu çok iyi kullandık." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Şampiyon ayağa kalktı! Efes'ten kritik çıkış
Habere Git

Clyburn: "Herkes zor günlerden geçiyor"

Attığı 24 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olan Clyburn ise "Herkes zor günlerden geçiyor. Baştan sona kadar herkes yüzde 100'ünü verdi. Böyle oynarsak iyi şeyler olacaktır. Serilerin oyunudur basketbol. Herkes birbiri için oynadı ve aynı sayfada olduk. Bunu yapmalıyız..." açıklamasını yaptı.

Jasikevicius: "Bunu kendi içimizde çözeceğiz"

Barcelona Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Maçın ortasında herhangi bir sakatlığı olmamasına rağmen soyunma odasına giden Nikola Kalinic hakkında sorulan soruya yanıt veren Jasikevicius, "İyi bir maç oynayamadık. Şampiyonu yenmek istiyorsanız daha agresif olmalısınız. (Kalinic hakkında) Biz bunu kendi içimizde çözeceğiz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler