Ataman'dan Fenerbahçe sözleri: "Yüzde 51"

21.05.2017 - 12:29 | Son Güncellenme: 21.05.2017 - 12:29

AJANSSPOR - Galatasaray Odeabank Antrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe ile Olympiakos arasında yapılacak THY Avrupa Ligi final maçı öncesinde NTV Spor'un sorularını yanıtladı.

Ataman'ın sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Bu maçları iyi biliyorum. İki defa 3.'lük maçı oynadım. İki takım (CSKA ve Real Madrid) da final için geldi. Yarı finali kaybedince çok kötü hissediyorsunuz. 3'lük maçının sabahından itibaren; rakip de çok büyük olunca sahaya kazanmak için çıkıyorsunuz. Çok büyük taktiksel hazırlıklar olmaz bu maçlarda. Ben de hücum ağırlık bir basketbol bekliyorum. Savunma beklemiyorum. Favorim CSKA ama 3.'lük maçları belli olmaz. Motivasyonu yüksek olmayan maçlar.

Final savunma maçı olur. Gerek Fenerbahçe, gerek olympiakos maçlarını bu şekilde kazandılar. Olympiakos hücumda sınırlı bir takım, Spanoulis hariç yaratıcı oyuncuları yok. Savunma kaynaklı kontrollü ve sert oynuyorlar. Üst üste sürpriz sonuçlarla buraya geldiler. Fenerbahçe oyunun iki tarafını da iyi oynuyor. Ekpe, Vesely ve Kalinic'i aşmak zor. Real Madrid maçında da bunu gördük. Fenerbahçe'nin hücum silahları çeşitli. Bogdanovic, Dixon, Datome ve Sloukas. olympiakos'a göre hücum olarak daha ağır basıyor. Olympiakos ise maçı hiç bırakmıyor. Zor ve çekişmeli bir maç bekliyorum, Yüzde 51 şansı Fenerbahçe'ye veriyorum.

Fenerbahçe maça agresif başlarsa Real maçında olduğu gibi; ben Olympiakos'un farkı eritebileceğini düşünmüyorum. Geniş kadrosu var Fenerbahçe'nin. Son 5-6 dakika savunma ağırlık oynayacak Obradovic. Spanoulis o kadar rahat deldi ki CSKA savunmasını, bu maçta o kadar rahat olacağını düşünmüyorum. Maç 4-5 farkla başabaş devam ederse son 5-6 dakikada; Olympiakos maça ortak olabilir. O zaman avantaj onlarda olur. Fenerbahçe'de baskı olur. Fenerbahçe'nin maçın başında işi sıkı tutup, son 5-6 dakikaya farklı gelmesi lazım.

Play-off'lara dönecek tüm kulüpler. Biz de bu yarışın içerisinde olacağız. İkinci yarıda çok iyi oynadık. Karşımızda Euroleague takımı Efes var. Daçka maçında hakemlere agresif itiraz ettim ama fiziki tacizim olmadı. Bana 3 maç ecza verdiler. Ağır bir ceza bu. Obra 1 maç aldı hakemlere Sırpça hakaret ederek. Ufuk Sarıca da aynı şekilde iki teknik faulüğn ardından hakemlere bir şey dedi ve 1 maç ceza aldı. Ben 3 maç ceza aldım, Tahkim'e gittik. İki haftadır Tahkim'den ses yok. İki maç sahaya çıkamadım. Cezanın indirilmesi için Tahkim'e gittik. Tahkim hafifletici sebeplerle indirim yaptı birçok durumda. İki haftadır sonuç yok, Salı günü maç var. Tahkim Perşembe toplanmış karar verememiş. Nasıl olacak? Biz haklıysak ne olacak? Bu konudaki sistemin değişmesi lazım. Profesyonel sistemde oynuyoruz, futbol gibi değil. Bakanlığa bağlı Tahkim. Acil bir durumda kararın yarın iyi bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz. Durum profesyonelce değil. Ben de ona göre ekibimi hazırlayacağım. Ben çıkacaksam konsantre olacağım.

Euroleague'de para cezası veriyorlar. TBF'nin de bunu değiştirmesi gerekiyor. Takımın başında sahaya çıkılması lazım. Büyükçekmece maçına da gelmedim. İyi durumdayız, sakatlar iyileşti. Herkes iyi durumda. Efes sıkıntılı bir dönem geçirdi. 1-2 bitirir diyorduk ama son 7 haftada 5 maç kaybetti ve 3. oldu. Bir Euroleague derbisi olacak play-off'ta. Bu sene Efes'i yenemedik. Bu sefer, iki kez yenip finale çıkan biz olacağız"

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler