Ergin Ataman, Micic'in Sırbistan Milli Takımı'na Gitmesine İzin Vermedi

Akın Ungan
13.11.2022 - 14:15 | Son Güncellenme: 13.11.2022 - 14:32

A Milli Basketbol Takımı ve Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman, Vasilije Micic'in Sırbistan Milli Takımı'na gitmesine izin vermedi. Sırbistan, Türkiye maçına eksik çıkacak.

Ergin Ataman, Micic'in Sırbistan Milli Takımı'na Gitmesine İzin Vermedi

AJANSSPOR HABER

Türkiye, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri 2. Tur I Grubu maçında Sırbistan ile karşı karşıya gelecek. Anadolu Efes ve A Milli Basketbol Takımı Koçu Ergin Ataman, kritik Sırbistan maçı öncesinde yıldız oyuncu Vasilije Micic'in milli takıma gitmesine izin vermedi. Micic, Türkiye karşısında forma giyemeyecek.

İzni yaktı

Ergin Ataman, normal takvime göre Sırbistan Milli Takımı'na gitmesi beklenen Vasilije Micic'in iznini iptal etti. Bayern Münih'ten Vladimir Lucic ve Fenerbahçe Beko'dan Marko Guduric'in Belgrad'a gitmesine karşın Anadolu Efes oyuncusu Vasilije Micic İstanbul'da kaldı.

Geçtiğimiz gün Belçika karşısında zorlanmayan 12 Dev Adam'ın Sırbistan engelini de aşması durumunda büyük avantaj sağlanacak. Kritik mücadele öncesi Ergin Ataman'ın Vasilije Micic kararı sosyal medyada bazı kullanıcılardan destek görürken, bazılarından da tepki çekti.

"Başından beri Micic'in milli takımda oynamasına karşıydık"

Konuyla ilgili NTV'ye açıklama yapan Ergin Ataman, "Kulüp olarak başından beri Micic'in milli takımda oynamasına karşıydık. Fakat daha sonra Sırbistan Milli Takımı'nın baskısı sonrası Micic'in oynama isteği olunca kulüp olarak izin vermedik." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
12 Dev Adam umutlarını son maça taşıdı
Habere Git

"Barcelona maçı öncesi tam kadro çalışmak istedik"

Sözlerine devam eden başantrenör, "Perşembe günü Barcelona ile yapacağımız çok önemli maç öncesi özellikle Larkin’in yokluğunda tam kadro çalışmak istedik. Tıpkı Barcelona’nın bir diğer Sırp oyuncu Kalinic’i göndermemesi gibi." açıklamasını yaptı.

Sırbistan - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta?

Sırbistan ile Türkiye arasındaki FIBA 2023 Dünya Kupası Eleme maçı 14 Kasım 2022 Pazartesi günü, saat 22.00'de başlayacak. Karşılaşma NTV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler