Ateş Kara canlı yayında tarih verdi!

01.06.2020 - 11:30 | Son Güncellenme: 01.06.2020 - 11:35

Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs salgınıyla ilgili alınan tedbirlerin kontrollü olarak azaltılması kararını değerlendirdi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs salgınına ilişkin alınan tedbirlerin gevşetilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Fox TV'ye konuşan Kara, bir insanla konuşurken 60 santimetrelik mesafe olması gerektiğine vurgu yaparak, "15 Haziran'da çok ciddi rahatlama bekliyorum. Türkiye'nin almış olduğu önemler çok önemli, ilaçlarla ciddi bir başarımız var. Kaybımız var bu can yıkıcı bir durum fakat dünya sıralamasında iyi yerdeyiz. Bir can kaybını ve bir vakayı başarısızlık olarak değerlendirmeyiz. Seyahatlerimizde kurallara uymalı ve çok dikkat etmeliyiz.

Sosyal mesafe kurallarına dikkat etmemiz lazım. Sosyal mesafe en az 1.5 metre olmalı. Bir insanla karşılıklı konuşurken aramızdaki mesafe 60 cm olmalı." ifaderini kullandı.

Hidroksiklorokin ilacıyla ilgili de konuşan Kara, "Hidroksiklorokin bizim kullandığımız ilaçlardan birisi. Yurt dışında hidroksiklorokin yan etkileri konuşuldu. Hidroksiklorokin fakat yoğun bakımdaki hastalara kullanılmış" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler