Spor yazarlarından Olympiakos - Fenerbahçe maçı yorumu

Akın Ungan
12.04.2024 - 10:25 | Son Güncellenme: 12.04.2024 - 10:44

UEFA Konferans Ligi çeyrek finali ilk maçında Fenerbahçe, Olympiakos deplasmanında 3-2 kaybetti. Spor yazarları, zorlu mücadeleyi ve Fenerbahçe'nin tur şansını değerlendirdi.

Spor yazarlarından Olympiakos - Fenerbahçe maçı yorumu

AJANSSPOR HABER

UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde temsilcimiz Fenerbahçe, Olympiakos ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Turun ilk maçında Sarı-Lacivertliler 3-2 kaybetti. Spor yazarları, Fenerbahçe'nin tur şansını yorumladı.

"Acemice yapılan penaltı olmasa bu geri dönüş sağlanabilir miydi?"

Ömer Üründül: "Atina'daki kritik maçta Fenerbahçe 60 dakika adeta sahada yoktu. Rakibin etkili takım presi karşısında hiç organize olamadılar. Oyunun kontrolü tamamen Olympiakos'taydı. Ferdi, Fred ve İsmail Yüksek nasıl ilk 11'de başlamazlar! Hadi ikisinin sakatlık problemi var, oyunun gidişatına göre hamlemi yapayım diye düşündü, o zaman neden devrede yapmıyorsun? 0-3'dan sonra Fenerbahçe oyuna bir ağırlık koydu ama rakibin acemice yaptığı gereksiz penaltı olmasa bu geri dönüş sağlanabilir miydi? Krunic ve Zajc bana göre takımı 62 dakika 9 kişi oynattılar. Rövanş yine kolay olmayacak çok dikkatli olmak lazım"

"Mutluluk sorununu çözmek öncelikli olmalı"

Cem Dizdar: "İdari ve teknik kadrosunun ısrarla işlediği ‘Yıllardır haksızlığa uğruyoruz’ anlatısı ile mutlak kazanma baskısı arasına sıkıştırılmış bir takım Fenerbahçe! Haliyle de gergin, kaygılı ve biraz da mutsuz bir takım görüntüsündeler. Sahaya yayılış, topu kullanma konusunda dün akşamki ilk yarıda iyi görünmüş olsalar bile birinci ve üçüncü bölgelerde o gerginlik halleri nedeniyle gerek bitiricilik aşamasında, gerek savunma hattında tuhaf hatalar yaptılar. Hücumda ısrarla sondan bir önceki işlerde takılırken yakın tarihte onca stoper -hatta biri de Bonucci transfer etmiş bir takım olarak başta Çağlar Söyüncü olmak üzere savunma dörtlüsünün acemice hatalarından da iki gol yediler"

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe turu İstanbul'a bıraktı
Habere Git

"Mağlup olsa da İstanbul’a halledilebilir bir sonuçla dönüyor Fenerbahçe. Bazı giderilebilir eksikleri olsa da oyun tamam gibi ama şu ‘mutluluk sorunu’nu çözmek öncelikli olmalı. Biraz rahatlamaya, gülümsemeye, futbolun tadına varmaya ihtiyacı var sanki Fenerbahçeli oyuncuların..."

"Rakip Aston Villa veya Lille olsa sonuç felaket olabilirdi"

Ercan Taner: "Dünkü maçta rakip Aston Villa veya Lille olsa sonuç tam bir felaket olabilirdi. Bireysel hataları bırakın, takım savunmasında bu kadar boşluk verilmesi çok şaşırtıcıydı. Rövanş tehlikeli olabilir"

"Olympiakos kendi evinde dört yediği Maccabi’ye rövanşta 6 gol atıp tur atlamış, dün geceye gelmişti. Umarım İsmail Kartal ve ekibi Kadıköy’de daha stratejik düşünür!"

İlgini Çekebilir
Avrupa'da gecenin sonuçları
Habere Git

"Zajc’ın oynamasını rakip teknik direktör rica etmiş olmasın sakın!"

Ercan Güven: "Hangi teraziyle tartsanız Fenerbahçe’den hafif çekecek, hatta Fenerbahçe’nin geçen turda elediği Saint Gilloise’a futbol hiyerarşisinde “abi” diyecek Olympiakos karşısında, 3/2 oranında döküldü Fenerbahçe... Yani, bir saat boyunca. Oysa kalite farkı, Nişantaşı-Mahmutpaşa kadar ortadaydı. Nasıl dengelendi, hatta Olympiakos nasıl daha üstün hale geldi? Çünkü İsmail Kartal “uyumsuz” bir takım sürdü sahaya. Savunmadan oyun kuracak sağlam ayaklı biri olmadığı gibi, bağlantı kuracak orta sahası bile yoktu koca takımın. Zajc’ın oynamasını rakip teknik direktör rica etmiş olmasın sakın!"

"Resmen Olympiakos’a “piar” yaptı Fenerbahçe. Boyu uzun, baskı yaparken müthiş gedikler verebilen bir tek pasları hızlı rakibini Dzeko’lu, Tadic’li, Szymanski’li, İrfan Can’lı takımın üstüne çıkardı. “İlk yarı Fred yoktu” deseniz, rakibin “Fred’i” Podens de yoktu sahada. Aslında doğru soru “ilk yarı Fred neden yoktu?” olmalı!.. Açık söylemek lazım, 'sözünün eri değilmiş' bazı Fenerbahçeli futbolcular. Başkan’a “silip süpüreceğiz” diye sözler verdiler, lokum gibi takım karşısında deliğe süpürüldüler! Top kaybında, pas hatasında, çıkarken top kaptırmada hatta rakibin ayağına top atmakta rekor kırmaya çalışır gibiydi takım. Hani üstün yeteneklere sahip, müthiş sistemli, makine benzeri bir rakip olsa canı yanmaz insanın"

"Atı alan Atina'yı geçmişti derken..."

Bülent Timurlenk: "Atı alan Atina'yı geçmişti" derken Kartal'ın, İsmail-Fred ikilisini sahaya yollaması umutları Kadıköy'e taşıdı. İrfan Can'ın maç boyunca turu isteyen oyununa ideal 11'in ikilisi dahil olduğunda OIympiakos'un hocası kenarda uyuyordu ve oyun ancak 3-2'ye geldiğinde kulübesini hatırladı. Bardağın dolu tarafında 3-0 ile gitmiş gibi duran turun umudunu Kadıköy'e taşıyan tabeladaki 3-2 var. Bardağın boş tarafında ise bu maça bu kadar anlam yükleyen, günlerdir hazırlanan ve uçurumun kenarından dönen İsmail Kartal…"

"İF’ten önce, İF’ten sonra"

Uğur Meleke: "Mendilibar, sadece 2 ay önce göreve geldi. Bu iki ayda 5 Avrupa maçına çıktı. Ligde de PAOK, Panathinaikos ve AEK ile karşılaştı. Önlerinde PAOK’la iki, Panathiniakos, AEK ve Fenerbahçe ile birer maç daha var. Eğer turu onlar geçerse, 3 ay içinde 8 Avrupa maçı, 7 de derbi oynamış olacaklar"

"Fenerbahçe’nin Olympiakos’un bu önde baskısına hazırlığı olmadığı gibi, Kartal da oyuna 60 dakika boyunca müdahale etmedi. Krunic dün kritik bölgede en az 4 pas hatası yaptı, Kartal onu ancak 3-0’daki kaybından sonra değiştirdi. Zaten maçın kırılma anı da orası oldu: Krunic-Zajc çıktı, İsmail-Fred girdi, apayrı bir müsabaka başladı Karaiskakis’te"

"Dün 60 dakikalık ilk müsabakayı geriden çıkamayan, tüm taçları rakibe atan Fenerbahçe 3-0 kaybetti. Son 30 dakikalık ikinci müsabakadaysa İsmailFred’le geriden çıkabilen, büyük takım davranışı gösteren Fenerbahçe vardı sahada. Onlar da 30 dakikalık ikinci maçı 2-0 kazandılar zaten. Dünkü maçı, İF’ten önce, İF’ten sonra diye ikiye ayrılabiliriz rahatlıkla"

"İnsan şunu sormadan edemiyor: Dün İsmail-Fred başlasa sonuç bambaşka olmaz mıydı? Acaba iki oyuncu da 30 dakika oynayabilecek fiziksel seviyede miydiler? Fenerbahçe Pire’den tur biletiyle çıkabilecekken, rövanşa bırakmış oldu işi"

"4 kupa hedefinin ikisi gitti, ya 4'de 0 olursa?"

Serdar Ali Çelikler: "Fenerbahçe, İsmail Kartal ve onun kalitesi yetersiz teknik ekibiyle sezona başladı. Analiz ekinden kaleci antrenörüne kadar hepsinin yeterliliği tartışıldı. Ama tartışılmayan ekip fizik antrenör ve sağlık ekibiydi. Bu kadar çok sakatlık ve bir türlü iyileşemeyen oyuncular grubu görülmüş şey değildi"

"4 kupadan yüzde 50/50 ihtimal olan kupa da hediye edildi. Kalan 2 kupadan en önemlisine de İsmail Kartal, Ziraat Türkiye Kupası muamelesi yapıp rotasyon yaptı. Ferdi-Fred-İsmail-Dijku ve Batshu sakattı. En son maçını 1 ay önce oynayan Cengiz yoktu. En son maçını 24 gün önce oynayan Fred ve İsmail yoktu. Batshu da yedekteydi. 24 günde 1 maç oynayan Ferdi de yedekti. Sağlam olan Jayden büyük bir şanssızlıkla dizinden sakatlandı ve muhtemelen sezonu kapattı. Becao da sakatlanıp çıktı. Osayi ve İrfan Can adeta jantta gidiyorlar"

"Süper Kupa protestosundan sonra takımı bu maça fit-sağlam ve bambaşka bir motivasyonla çıkaramayan herkes bir anlamda 'işbirlikçi' statüsündedir. Bile isteye değilse de hatalarıyla İsmail Kartal ve onun 3. sınıf ekibi, Ali Koç ve Fenerbahçe düşmanlarının ekmeğine yağ sürmüştür. Bu kupada final oynamanın kulübün 'sistem bize karşı' tezi için ne kadar önemli olduğunu göremeyen adamlar hoca olsa ne olur olmasa ne olur. 4 kupa hedefinin ikisi gitti. 3.'sü riske girdi. Ya 4'de 0 olursa? Al sana camianın evladı! Başkanın takıma el koyma zamanı çoktan gelmişti de geçiyor da artık.. Ben başkan olsam Zajc'ı kadro dışı bırakır (artık düşünme; böyle bir oyuncun yok diye) teknik ekipten en az 1 ismi kovar ve olağanüstü hal ilan ederdim"

Senin için hazırladığımız haberler