Atiba ve Babel'den şampiyonluk sözleri!

14.07.2017 - 13:41 | Son Güncellenme: 14.07.2017 - 13:41

Atiba ve Babel'den şampiyonluk sözleri!

AJANSSPOR - Beşiktaşlı futbolcular Atiba Hutchinson ve Ryan Babel basın toplantısı düzenledi. Siyah-Beyazlı futbolcuların yaptığı açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde : 

İyi bir sezon öncesi hazırlık dönemi geçiriyoruz. Bu dönem her zaman zordur. Çok sıkı çalışıyoruz. Tüm oyuncular ellerinden gelenin en iyisini yapıyor. Tüm oyuncular çok heyecanlı. Alışkanlıklarımızı yeniden kazanmaya çalışıyoruz. Bizi yine zor bir sezon bekliyor. Bıraktığımız yerden devam etmek istiyoruz. Sezon öncesi dönem çok önemli. Lige iyi başlamak istiyoruz. Sezon başlayana kadar sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Atiba'dan Marcelo ve Pepe yorumu...

Marcelo çok önemli bir oyuncuydu. Geldiği günden itibaren takıma çok önemli katkılar verdi. Kendisiyle Hollanda’dan da tanışıklığımız vardı. Ona iyi şanslar diliyorum. Pepe de çok önemli ve “winner” bir oyuncu. Defalarca kupalar kazandı. Burada da büyük etki yaratacaktır. Ondan çok şey öğreneceğimize inanıyorum. Beşiktaş’a çok önemli bir katkı yapacağını düşünüyorum.

"Kendime iyi bakacağım"

Geçen sezon çok uzundu. Çok yoğun bir takvimin içindeydik. Geçen sezondan kendi adıma memnunum. Bazı sakatlıklarım oldu, istediğim seviyeye çıkamadım. Bu da bende bir hayal kırıklığı yarattı. Takım olarak ise iyi bir noktada yer aldık. Şampiyonluk da geldi. Yine aynı doğrultuda çalışacağız. Hedefimiz belli. Belli alışkanlıklarımız var. Kendi adıma ise çok çalışmaya devam edeceğim. Kendime mümkün olduğunca iyi bakmaya çalışıyorum.

Geçen sezon hakkında...

Geçen sezonun en üzücü anlarına gelirsek, sezonun son bölümünde sakatlanmamdı. Bu benim için üzücüydü. Tabi ki kazanmak için buradayız. Takım şampiyon oldu. 

Ryan Babel'in basın toplantısında söylediği sözler ise şu şekilde : 

Atiba ile aynı fikirdeyim. Söylediklerini tekrar etmeme gerek yok. Bizi zor bir sezon bekliyor ve iyi bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu sezon izinli olduğumuz dönemde bazı alışkanlıklarımı değiştirdim. “Tatilin ilk 2 haftasında tamamen dinlen, sonra çalış” derler. Ben sadece 5 gün dinlendim ve antrenmanlara başladım.

"Şampiyonluğun parçası oldum"

Daha önce düşük tempoda başlayıp tempoyu yükseltirdim. Ben bu sezon antrenmanlara biraz daha erken başladım. Takıma Ocak ayında katıldığım. Burada olmaktan gurur duyuyorum. Şampiyonluğun bir parçası oldum. Umarım bu sezon tekrarlanır ve ben de bir parçası olurum.

"Lige iyi giriş yapmak önemli"

Maç maç hareket edeceğiz. Lige iyi bir giriş yapabilmek önemli. Lige iyi başlandığınızda özgüven ve inancınız yükseliyor. Tamamen bu mantıkla lige girmeye çalışacağız.

Çektiği kısa videolar için ilginç yorum...

Belki kariyerim bitince Steven Spielberg ile ortaklık düşünebilirim. Taraftarlar da sosyal medyadaki paylaşımlarımdan hoşlanıyor. Futbol dışında da malzeme vermeye çalışıyorum.

"Forvet oynarım ama..."

Aslına bakarsanız forvet oynayabilirim. Ama kariyerimde istatistiksel anlamda baktığınızda tam anlamıyla bir golcü olduğumu söyleyemem. Hiç 20 gol atmadım. Bazı özelliklerim var ama tam anlamıyla bir golcü değilim. Bu teknik direktörümün kararı. Kiminle oynamak isterim? Messi ile oynama şansım olursa çok memnun olurum.

Bu önemliydi. Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı başaramadık, Avrupa Ligi’nde de penaltılarla elendik. Bunlar hayal kırıklığı yarattı. Ama futbol böyle. Bu sezon daha iyisini yapmaya çalışacağız.

Atiba şampiyonluğa inanıyor...

Tabi ki de çok özel. Sezon boyunca tek bir hedef için çalışıyorsunuz. Beşiktaş ile bunu başarmak önemli. Kutlamalar da harikaydı. Bunun etkisini 100 ile çarpabilirsiniz. Üst üste iki kez şampiyon olmak çok güzel. Bunu üst üste 3 şampiyonluğa çıkarmak istiyoruz.

Babel'den 'Yaşlı kadro' yorumu

Deneyim sahibi olmak her zaman iyidir. Benim yaşlı tanımımla medyanın tanımı farklıdır. “Yaşlı kadro” ifadesine katılmıyorum. Pepe gibi bir isim geldiğinde size seviye atlamak için katkı sağlar. Kadromuz henüz tamamlanmadı. Avrupa’da büyük takımlarla baş edebilecek seviyeye geleceğiz. Bizim 1 değil, 2 adım atmamız gerekiyor.

"Aynı yolda devam etmeliyiz"

Gerçekten olağanüstü. 4 yılda atılan önemli adımlar var. Stadyum bize çok katkı yaptı. Tesislerde de değişiklikler yapıldı. Bu yolda devam etmek gerekiyor. Bu da kulübü daha ileriye taşıyacaktır diye düşünüyorum.

Benim favorim de 3’lü. Bu anlamda Babel ile hemfikirim. Stadyuma bir an evvel tekrar çıkmak istiyoruz. Taraftarlarla bir araya gelmek için sabırsızlanıyorum. Şu anda burada devam eden bir sözleşmem var. Ailemle birlikte huzurluyuz. Kariyerimi burada, Beşiktaş'ta bitirmek çok özel olur. Taraftarlarımız bana hep sahip çıktı. Gelecek neler getirir bilemiyorum. Önümüzdeki sezona odaklanmış durumdayım.

Babel ve Atiba'dan 3'lü açıklaması...

Türkçeyi tam anlayamıyorum ama taraftarların yaptığı 3’lüyü çok seviyorum. Benim favorim o.

Halen futbol oynamaya devam ediyorum. Bıraktıktan sonra futbolun içinde yine kalmak isterim. Kariyerimin son günlerine yaklaştığımda Beşiktaş altyapısında görev alıp almayacağımı düşünebilirim. Oğuzhan Özyakup diyebilirim. Son yıllarda beni etkiledi. Birlikte en çok süre aldığım oyuncu odur. Gelişim kaydetti. Devamlılık yakaladı ve her geçen gün deneyimini artırdı diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler