Atiba ve Fabri'den özel açıklamalar!

30.05.2017 - 21:37 | Son Güncellenme: 30.05.2017 - 21:37

Atiba ve Fabri'den özel açıklamalar!

 AJANSSPOR-Beşiktaş'ın deneyimli oyuncuları kaleci Fabri ve orta saha oyuncusu Atiba, TRT Spor'a konuştu.

Siyah-Beyazlı takımın şampiyonluğu hakkında açıklamalarda bulunan iki yıldız oyuncunun röportajından satırbaşları şu şekilde:

"Geçen sezon şampiyon olduktan sonra bu sezon tekrar şampiyon olmak 2 sezon üst üste  bu hedefi tutturmak kolay değildi. Çünkü rakipler bizi alt etmek için hazırlanmışlardı. Biz doğru bir yaklaşım ortaya koyduk. Doğru bir düşünce yapısı ortaya koyduk. Tamamen hedefe odaklandık ve sezon boyunca büyük bir adanmışlık ortaya koyduk. 2 sezon üst üste bu hedefi tutturmanız hiçbir zaman kolay değildir. Sezon içersinde mutlaka inişler çıkışlar olur ama biz çok güçlü bir şekilde durduk. Takımın her bir oyuncusu üstüne düşen görevi üstüne düşen sorumluluğu yerine getirdi ve sonucunda da gurur duymamız gereken bir başarı elde ettik"

"Tamamiyle hak edilmiş bir şampiyonluk elde ettik. Her zaman maç maç ilerledik. Çok sıkı bir şekilde çalıştık. Ben ilk kez bu deneyimi yaşıyorum. Gerçekten etkileyici bir deneyim şampiyon olmak. Tüm teknik ekip, oyuncular, personel bir aile içinde ortak bir hedefe odaklandık. Avrupa Kupası maçları oynadığımız yoğun bir takvimde bu mücadele içinde kaldık ve mutlu sona ulaştık"

"Bu sezon hem kendi adıma hem de takım adına gerçekten çok mutluyum ve geçen sezona göre kendimi fazlasıyla iyi hissettim. Ben her zaman dikkat etmeye çalışıyorum. Fiziksel olarak he zaman üst seviyede kalmaya çalışıyorum. Aslında çokta yaşlanmadım abartmamak lazım. Ama antremanda ve maçta gayet iyi hissediyorum. Çoğu zaman 3 günde 1 maç oynadığımız zamanlar oldu. Bu tip durumlarda bazen hocamızında yardımıyla içerde kalarak tedavi yaptım ve dinlendim. Bu sayede fiziksel olarak daima üst seviyede kaldım. Zaten bu dengeyi tutturduğumda fiziksel olarak herhangi bir sorun yaşamadım. Sezonun genelinde de işler yolunda gitti."

"Bilmiyorum, kendimi hala iyi hissediyorum. Her sezonun sonunda oturup bir tekrardan değerlendirme yapıyorum. Ama en azından 2-3 sezon daha oynayabileceğimi biliyorum. Çünkü fiziksel olarak iyi bir durumdayım ve bunun tadını çıkarmak istiyorum. En önemlisi de oyuna duyduğum tutku ve aşk çok yüksek bir şekilde devam ediyor"

"Benim için uyum sağlamak gayet kolay oldu. Tabi ki de büyük bir değişimdi. Geldiğim klüp itibariyle geldiğim şehir itibariyle buraya 20 milyon insanın yaşadığı bir şehre geldim. Buradaki trafiği siz benden daha iyi biliyorsunuz. Büyük bir değişimdi. Takım arkadaşlarım, teknik ekip, personel onların burada tesislerde yarattığı aile ortamı benim işimi çok kolaylaştırdı. Mahalle takımında oynadığım zamanlarda renkler Siyah Beyazdı. Bu anlamda da duygusal bir yakınlık kurdum. İmkanlar bu kadar iyi bu kadar üst seviyede olunca işim çok kolaylaştı"

"Tolga ile gayet iyi bir ilişkimiz var. Ona büyük bir teşekkür borçluyum. Çünkü bu tesisin kapısından girdiğimden itibaren benim buradaki işimi kolaylaştırmak ve yardımcı olabilmek için elinden geleni yaptı. Tolga hem büyük hem örnek hem de gerçekten çok iyi bir kaleci. Burada sizin huzurunuzda ona bir kere daha teşekkür etmek istiyorum"

"Sözleşmem devam ediyor. Siz de belirttiniz 4 senedir buradayım. ve gerçekten 4 senenin her anı çok güzel çok değerli. Bu kulübün bir parçası olmak zaten başlı başına özel bir duygu. Bugün baktığımda iyi ki bu kararı vermişim diyorum. Kesinlikle burada devam etmek istiyorum. Bu kaç sene olur bunu şimdiden kestiremiyorum. Ama planım burada devam etmek burada kalmak. Oğuzhan ile olan ortaklığımız günden güne gelişiyor. Çok yetenekli ve akıllı bir oyuncu. Doğru pozisyonlarda olmayı bilen bir oyuncu. Takım için çok çalışıyor ve bu da benim işimi oldukça kolaylaştırıyor. Onunla ilgili söyleyeceklerim tamamen olumlu şeyler"

"Kalecilik zor bir meslek. Bir hata yaparsınız takımınız bir gol yer ve maçı kaybedebilirsiniz. Ama bu mesleği yapıyorsanız, bu pozisyonda oynuyorsanız bununla yaşamayı öğrenmeniz ve hatalarınızdan ders çıkarmanız gerekiyor. Bende Lyon maçından sonra tamamen bunu yaptım. Sakin kaldım, yaptığım hataları analiz ettim, sabırlı bir şekilde davrandım. İnsan, futbolda ve hayatta hataları ile öğreniyor. Her hata size deneyim kazandırıyor"

"Modern kalecinin artık böyle oynaması gerekiyor. Oyunu iyi okumanız ve ayaklarınızı iyi kullanmanız gerekiyor. Sadece çizgi kalecisi olarak yaptıklarınız yetmiyor. Savunmanın sırtına bir top atıldığında sorumluluk almanız ve tehlikeyi savuşturmanız gerekiyor. Manuel Neuer modern kalecilik anlamında bunun en iyi örneklerinden biri. Bende onun bu felsefesini benimsemeye çalışıyorum. "

"İki tane çok önemli bir maç var. Sezon boyunca süreklilik gösterdik ve bunun getirdiği bir avantaj var ama iki maçın önemli bir yeri var. Birincisi Trabzonspor deplasmanı. Trabzon zaten her zaman zor bir deplasman. Daha da zor bir hale gelmişti. Trabzon iyi bir seri yakalamıştı ve bu seriyi yakaladığı dönemde biz Trabzonspor ile deplasmanda oynamıştık ve orada bir galibiyet almıştık. Çok önemliydi. İkincisi de Bursaspor deplasmanı. Başakşehir maçını kaybettikten sonra Fenerbahçe maçında iki puan bıraktıktan sonra Bursa'ya gitmiştik. Bursaspor çok zor bir durumdaydı. Zaten her zaman zor bir deplasman. Özgüvenimizi yükseltmemiz için çok önemliydi. Bursa'dan kazanarak dönünce özgüvenimiz inancımız çok güçlendi"

"Ben Atiba'ya katılıyorum. Benim için şampiyonluk geliyor ve bu yolda ilerleyeceğiz dediğim maç Trabzon deplasmanı. Trabzonspor yeni stadında oynuyordu. İyi bir hava yakalamış ve zor bir atmosfer vardı. Oradan kazanarak dönmek çok önemliydi. Yine ikincisi Bursaspor deplasmanı. Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarında yaşadığımız hayal kırıklığından sonra Bursa'da oynamak zordu. Oradan da kayıpsız dönünce inancımız iyice güçlendi"

"Onların bu desteğine bu övgülerine tamamen teşekkür ile cevap veriyorum. Bu bağ zaten karşılıklı bir şekilde oluştu. Trabzonspor deplasmanında attığım gol gerçekten sihirli bir andı. Benim ve takımım için çok önemli bir goldü. O gol aramızdaki bağı iyice güçlendirdi. Kesinlikle bunu beklemiyordum. Ama şu gerçekten çok güzel oldu. İnsanların onu kucaklaması insanların onu bu şekilde sahiplenmesi beni gerçekten çok mutlu ediyor.
Beni Türkçe konuşurken duymak istemezsiniz"

"Tek yaptığım burada onlara mutlu olduğumu, burada elimden gelenin en iyisini yaptığımı onlara hissettirebilmek. Ben zaten nasılsam öyleyim. Hep söylüyorum. Burada mutluyum, huzurluyum. Gerçekten daha fazlasını isteyemezdim. Onların bu duygularına karşılık vermeye çalışıyorum. Ben zaten orada oturuyorum. Evime çok yakın bir yer. Bir gün yürüyüş yaparken girdim oraya. Sağolsunlar beni çok güzel ağırladılar. Saçımı çok güzel kestiler. Zaten semti çok seviyorum. Yürümeyi çok seviyorum. Eve de çok yakın olunca devam ettim oraya gitmeye"

"Kulüp çok doğru adımlar atıyor doğru bir strateji izliyor. Birkaç yıldan beri bu böyle. Bunun sonucunda başarılar gelmeye başladı. Bu sezonda Şampiyonlar Ligi grubunda çok iyi işler yaptık. Gruptan çıkmaya çok yakındık. Ne yazık ki çıkamadık ve gerçekten büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Önümüzdeki sezon için en büyük hedeflerimizden biri  Şampiyonlar Ligi'nde en azından kesinlikle gruptan çıkmak. Avrupa Ligi'nde de yarı finale çok yakındık ama ne yazık ki olmadı. Bu anlamda önümüzdeki sezon çok heyecan verici olacak. Bu hedefleri gerçekleştirebileceğimize yürekten inanıyoruz"

"Şampiyonlar Ligi'nde Dynamo Kiev maçı gerçekten çok ağır bir darbeydi. Çünkü 5 tane çok iyi maç oynadık. Ama Kiev'de her şey çok kötü ve tatsız gitti. Çok çaresiz bir durumda kaldık. Avrupa Ligi'nde yarı finale çok yakındık. Penaltılarla elendik. Penaltılar zaten bir loto gibiydi ve acı vericiydi. Önümüzdeki sezon  Şampiyonlar Ligi için büyük hedeflerimiz var. Tabiki de çok zor olacak. Orada yarışan takımların seviyesi ortada. Ama biz mücadele etmeye hazırız. İşler yolunda giderse bu hedefleri tutturabiliriz. Şenol Güneş gerçekten çok değerli bir futbol adamı. Futbol için yaşayan takımı için yaşayan bir insan. Oyuncularına her zaman yol gösteren bir insan. Çok büyük bir tutkusu var. Bence hepimiz burada Şenol Güneş'e bir teşekkür borçluyuz. Onunla çalışmak, onunla aynı ekibin içerisinde yer almak bence bir ayrıcalık. Dünya 3.'lüğü elde etmiş bir insan. Uluslararası seviyede bence referans haline gelmiş bir insan. Onunla çalışmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz"

Senin için hazırladığımız haberler