Atilla Türker yazdı: Karabükspor’u böyle bitirdiler...

21.03.2019 - 08:56 | Son Güncellenme: 21.03.2019 - 12:24

Atilla Türker yazdı: Karabükspor’u böyle bitirdiler...

Elimde bir rapor var. Ne raporu mu bu? Karabükspor’un nasıl bu hale düşürüldüğünü ortaya koyan bir rapor. Şöyle ki... Karabükspor’un önceki yönetimi “kulübü soyanlar ortaya çıksın” düşüncesiyle bağımsız bir denetleme şirketine başvuruda bulundu.

Bağımsız şirket de bu raporu hazırladı.

Belirteyim. Karabük Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili bir süre önce soruşturma başlattı. Bu rapor haliyle Karabük Cumhuriyet Savcılığı’nda bulunuyor. Olay son derece ciddi, önemli, hassas.

Soruşturmanın gizliliği açısından sadece belli konulara değineceğim.

Önemli belgeleri bu yazının içinde göreceğinizi de vurgulamak isterim.

                                                                                  ******

Bazı hatırlatmalar yapayım. Karabükspor Kulübü’nün mevcut borcu 150 milyon lirayı aştı. Futbol takımının durumunu zaten biliyorsunuz. Son sıraya demir attı.

Peki, bu 150 milyon lirayı aşkın borç nasıl oluştu?

Kimlere ne verildi? Ne gibi harcamalar yapıldı?

İşte tüm bu soruların yanıtı raporda yer alıyor. Ama derseniz ki, üç kelime ile özetle... Şunu rahatlıkla söyleyebilirim:

Karabükspor’u yemişler bitirmişler.

                                                                                   ****

BU PARALAR KİMİN CEBİNE GİRDİ?

Lafı uzatmayayım. Rapora bakalım.

İzninizle, bazı örnekler vereyim.

2016 Eylül ayı ile 2017 Eylül ayını kapsayan 1 yıllık dilim içinde tam 11 milyon 393 bin liralık bir harcama var. Nedir bu? Futbolcu araştırma giderleri. Evet... “Futbolcu araştırma giderleri” başlığı altında 11 milyon 393 bin liralık bir harcama bulunuyor.

Bu para 3 ayrı şirkete ödenmiş gözüküyor. Şirketlerin adları tek tek yazılı. Mesela J.P.P adlı bir menajerlik şirketi var. Değişik tarihlerde bu şirkete toplam 3 milyon 637 bin lira ödenmiş. Diğer 2 ayrı firmaya da benzer paralar verilmiş. 3’ü de yabancı kökenli şirket. Peki, bu şirketlerin izlediği ya da transfer ettiği futbolcular nerede? Yok. Bir tane bile yok.

Ne yazık ki aynen böyle.

Fatura kesilmiş ama ortada futbolcu yok. Sadece bir para hareketi var. Paralar gitmiş, faturalar kesilmiş. Birileri mangırları cebe indirmiş.

                                                                                  ****

PARALAR HAYALET OLDU!

Söylememe gerek yok. Kadroya dahil edilen bazı futbolcular için verilen menajerlik ücretleri bu raporda ayrıca tek tek yazıyor. Ama işte bu 11 milyon 393 bin liralık harcama, “futbolcu araştırma giderleri” olarak bir köşeye sıkıştırılmış.

Futbolcular izlenmiş mi, izlenmemiş mi, nerede izlenmiş, kim izlemiş, sonra ne olmuş, hangi futbolcular önerilmiş, hiçbir şey yok. Yok ama kasadan çıkan para var. Aldım, verdim usulü yani! Kimin işine gelirse...

Şu da var. Bu 11 milyon 393 bin liralık ödeme Ferudun Tankut döneminde yapıldı. Ancak önceki dönemlerde kurulan bağlantıların ardından Tankut dönemine yansıtıldı.

Tabii olayın gerçek yüzü yarınlarda ortaya çıkacak.

Bakalım bu paralar hangi beyefendilerin cebine nasıl girmiş, savcılık soruşturması sonunda tam anlamıyla netlik kazanacak.

                                                                                    *****

1 MİLYON 623 BİN TL KAYIP!

Raporda “Belgesiz gider kaydı” altında bir harcama da bulunuyor. Şöyle ki... Eylül 2016 ila Aralık 2016 arasında 1 milyon 623 bin liralık harcama gözükmesine rağmen, bunların faturası ya da makbuzu yok. Deplasman giderleri olarak gösterilmiş. Günümüzde ülkemizin en ücra köşesinde bile fatura temin edilmesine karşın, Karabükspor’da bu harcamaların karşılığı gözükmüyor.

Bu işi yapanların gözü belli ki çok kararmış!

                                                                                        ****

ÇEKLER SİMSAR BAYRAM’DA

Raporda “Simsar Bayram” olarak bilinen menajerin de adı geçiyor. Bazı futbolculara verilen çeklerin, Simsar Bayram tarafından ciro edildiği belgelerle ortaya konuyor. Bu şekilde futbolcularla korsan menajerler arasında yaşanan tuhaf ilişkiler kabak gibi gözler önüne seriliyor. Özellikle bazı korsan menajerlerin Karabükspor’un kasasını nasıl delik deşik ettiği de daha iyi anlaşılıyor.

KAŞEYİ YANINDA GÖTÜRMÜŞ!

Kulüp içinde yapılan değişik faaliyetler konusunda da ortada müthiş bir iddia var. Önceki başkan Ziya Ünsal, kulübün eski genel koordinatörü Hakan Ayvaz’a noter kanalıyla yolladığı yazıda çok çarpıcı ifadelere yer verdi. Ziya Ünsal, Hakan Ayvaz’a yönelik olarak “İş akdiniz feshedilmesine karşın elinizde bulunduğu anlaşılan Kardemir Karabükspor Kulübü kaşesini bilgimiz ve yetkiniz dışında kullandığınızı öğrenmiş bulunmaktayız. Bu nedenle kulübümüzü usulsüz olarak temsil etmeye bir an önce son vermenizi, elinizde bulunan mühürü tarafımıza acilen iade etmenizi, aksi takdirde hakkınızda yasal yollara başvuracağımızı ihtar ederiz” şeklinde uyardı.

                                                                                   *****

İŞÇİLERDEN KESİLİYOR...

Emeğin başkenti Karabük’te böyle üzücü olaylar yaşanırken... Kardemir fabrikalarında 1600 derecede çalışan 3 bin 750 işçiden “kulübe yardım” adı altında her ay 12’şer lira kesiliyor. Evet, ne yazık ki, aynen böyle... İşçiler para veriyor, ama nerelere gidiyor! Yazık...

                                                                                      ****

BU DOSYA MİLAT OLACAK

İnsan haliyle ne diyeceğini bilemiyor. Adalet elbet tecelli bulacak.

Savcılık soruşturması tüm titizliğiyle devam ediyor.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Karabükspor dosyası ülke futbolunda dilerim bir milat olur.

                                                                                 *****

BU NOTLAR ÖNEMLİ...

NOT 1: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ödülleri geçen hafta açıklandı, şahsım tarafından kaleme alınan bu yazı, “Yılın Spor Haberi” ödülüne layık görüldü.

NOT 2: Bu yazıyı geçen yıl bu zamanlar kaleme aldığımda Karabükspor Süper Lig’de mücadele veriyordu. Sonra ne oldu? Karabükspor önce Süper Lig’den düştü, bu sezon da bitime 8 hafta kala 1. ligden düşmesi kesinleşti.

NOT 3: Karabükspor Kulübü’nün 4 yıl önceki yönetimi, benzeri yazılarımdan dolayı hakkımda tazminat davası açtı. Mahkeme beni suçsuz buldu. Karabükspor yönetimi yetinmedi, konuyu Yargıtay’a taşıdı. Dosya halen Yargıtay’da bulunuyor.

NOT 4: Karabükspor sayesinde köşeyi dönen malum kişiler ise tahmin edeceğiniz gibi piyasada halen cirit atıyor.

Senin için hazırladığımız haberler