Chelsea, Joao Felix Transferi İçin Atletico Madrid ile Anlaştı

Akın Ungan
10.01.2023 - 22:54 | Son Güncellenme: 10.01.2023 - 23:55

Son dakika | Premier Lig devi Chelsea, La Liga temsilcisi Atletico Madrid ile Joao Felix transferi için anlaştı. Transferin tüm detayları belli oldu.

Chelsea, Joao Felix Transferi İçin Atletico Madrid ile Anlaştı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Premier Lig'de bu sezon beklenen performansın altında kalan Chelsea, ara transfer dönemi için çalışmalarına devam ediyor. İngiliz kulüp, devre arasında kadrosuna yıldız takviyesinde bulunmaya hazırlanıyor.

Chelsea ve Atletico Madrid prensipte anlaştı

Fabrizio Romano'nun haberine göre Chelsea ile Atletico Madrid, Joao Felix transferi için prensip anlaşmasına vardı. Premier Lig devi, genç oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmaya hazırlanırken, bu transferde kasasından çıkacak rakam da belli oldu.

Felix'in maaşını Chelsea karşılayacak

Chelsea, Atletico Madrid'ten kiralayacağı Joao Felix'in maaşını karşılayacak. Atletico Madrid'ten yıllık 11 milyon Euro alan 23 yaşındaki forvet arkasının maaşının tamamı Chelsea'nin kasasından çıkacak.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den transfer açıklaması! Görüşmeler başladı
Habere Git

Ayrılmadan önce Atletico Madrid ile olan sözleşmesini uzatacak

Joao Felix, takımdan ayrılmadan önce İspanyol kulüple sözleşme yenileyecek. Chelsea'ye gidecek olan genç oyuncu, Atletico Madrid ile 2026 yılında sona erecek olan sözleşmesini 2027'ye kadar uzatacak.

İmza için Londra'ya uçuyor

Joao Felix, Atletico Madrid tesislerinden ayrılarak, Londra'ya uçuyor. Genç yıldızın, sağlık kontrollerinden geçerek, kendisini Premier Lig devine bağlayan sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Atletico Madrid'e 127.2 milyon Euro'ya transfer oldu

10 Kasım 1999 doğumlu Joao Felix, ülkesi Portekiz'in Porto takımında futbola başladı. Padroense ve Benfica'nın alt yaş kategorilerinde forma giyen genç oyuncu, Benfica'da profesyonel oldu. Joao Felix, Portekiz'de gösterdiği performans ile değerini katladı ve tam 127.2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında La Liga ekiplerinden Atletico Madrid'e transfer oldu.

İlgini Çekebilir
İmzalar atıldı... Halil Akbunar, Eyüp'te!
Habere Git

Joao Felix'in bu sezonki performansı

Bu sezon Atletico Madrid forması ile 20 karşılaşmada görev alan 23 yaşındaki yıldız, 5 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Joao Felix, 3 defa ise takım arkadaşlarına gol pası verdi. Genç forvet arkası, 5 mücadele sarı kart gördü.

Kariyerinde toplam 218 maça çıkan Joao Felix, 68 defa gol sevinci yaşadı. 35 asist kaydeden Felix, 35 maçta sarı kart görürken, 1 karşılaşmada ise ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler