Atletico Madrid'den Altay'a resmi yazı: Transfer...

16.12.2022 - 11:13 | Son Güncellenme: 16.12.2022 - 11:22

TFF 1. Lig'de transfer tahtası kapalı olan Altay'ın 17 yaşındaki savunma oyuncusu Efe Sarıkaya için Atletico Madrid devreye girdi. İspanyol ekibinden resmi yazı geldi.

Atletico Madrid'den Altay'a resmi yazı: Transfer...

AJANSSPOR HABER

Geçen sezon Süper lig'de mücadele eden Altay, küme düştü. Ekonomik olarak zor günler geçiren İzmir ekibinin transfer tahtası kapandı. Altay, yoluna elindeki oyuncular ve altyapıdan yetiştirdiği gençlerle devam etmek zorunda kaldı.

Efe Sarıkaya için fırsat oldu

Transfer tahtasının kapalı olması genç futbolcular için fırsat oldu. Bunlardan biri de 17 yaşındaki savunma oyuncusu Efe Sarıkaya.

15 maçta oynadı

TFF 1 Lig'de 17 hafta geride kalırken Efe Sarıkaya 13'ü ilk 11 toplam 15 maça çıktı. Altay, 17 maçta kalesinde 19 gol gördü. 

İlgini Çekebilir
Yeni motto: Oku da Altay Bayındır gibi futbolcu ol!
Habere Git

Efe Sarıkaya stoper ama sol bek de oynuyor

Esas mevkisi stoper olan oyuncu sol bekte de forma giyebiliyor. Altay formasıyla 11 maçta stoper, 4 karşılaşmada ise sol bek olarak görev yaptı.

Altay'ın yükselişinde önemli pay sahibi

Sezona çok kötü başlayan Altay, ligin dibine demir attıktan sonra art arda aldığı galibiyetlerle 11. sıraya kadar çıktı. Bu yükselişte büyük paylardan biri de Efe Sarıkaya'nın oldu.

Atletico Madrid'in ilgisini çekti

Efe Sarıkaya, Atletico Madrid scoutlarının ilgisini çekmeyi başardı. İspanyol ekibi, Efe Sarıkaya ile ilgilendiğini yazılı olarak siyah-beyazlı kulübe iletti. 

İlgini Çekebilir
Arda Güler modeli! O isimlerin de bonservislerinde pay var...
Habere Git

Ailesinin de ikna edilmesi gerek

İki kulüp arasındaki yazışmalar devam ediyor. 2004 doğumlu Efe Sarıkaya’nın 18 yaşına girmemiş olmasından dolayı transferde Efe Sarıkaya'nın ailesinin fikri de önem taşıyor. Aile onaylamadan transfer tamamlanamıyor.

Atletico Madrid'in dışında teklifler var

Alınan bilgiye göre Efe Sarıkaya ile ilgilenen tek takım Atletico Madrid değil. Avrupa’nın önde gelen birçok kulübünün de oyuncuya ilgi gösterdiği belirtiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler